lauantai 4. heinäkuuta 2015

Kesämyssy-yritelmä

Sain kolmannella yrittämällä myssyn valmiiksi. Vaan en ole vieläkään siihen oikein tyytyväinen. Sen ekan purkamisen jälkeen neuloin loppuun niin että laitoin reunaan pari senttiä resoria 1o, 1n. Mallasin omaan päähäni, niin oli liian syvä.
Taas purkuhommiin muutaman sentin verran ja jätin reunan sitten vain noin rullaamaan. Saa syvyyttä säädettyä rullaamalla enemmän tai vähemmän.
Lanka on Zeldan käsinvärjäämä "Barbiegirl", 50% baby alpaca, 25% silkki ja 25% pellava, 100g/400m. Neulottu kakkosen puikoilla, siis sukkapuikoilla joita piti olla kuusi kappaletta työssä kerrallaan. Kun ne ainoat kakkosen pyöröt olivat jossain "karussa". Tähän myssyyn meni vain 40g joten lopusta saan vielä pienen kesähuivin. Täytyykin selata noita muistiinpanoja jos löytyisi oikein kaunis pienen huivin malli.
Kun tuo kesäkuu oli niin viileä, niin se varmaan edesauttoi noiden kärhöjen ja muidenkin kukkien kasvuun siten että ovat normaalia suurempia. Tämä yksinkertainen pioni ei oikein ehtinyt kunnolla kukkaan kun tuli helle. Meni niin äkkiä huonoksi.
Tämä tosi kerrottu pioni on ostettu viime keväänä eli vuosi takaperin. Silloin se ei tietysti vielä kukkinut eikä nytkään tule kuin vain tämä yksi kukkanen. Mieheni kukitti sitä jo juhannukseksi ja minäkin luulin että se nuppu on jotenkin liimautunut kiinni kun ei ollenkaan avaudu. Eilenillalla se sitten oli auennut. Illalla kuvattu vasemmalla ja aamulla oikealla puolella.
Kärhöt joita on neljä kappaletta, komistavat seinää joka on etelään. Ihmeesti ne kestävät kuumuutta kun aurinko oikein tuon tiiliseinän lämmittää.

3 kommenttia:

  1. Tulipa kaunis ja mukava väri
    Upeita myös nuo kukkaset.
    Meillä ei helteestä ole tietoakaan Nurmeksessa. Lämpö tänään 13 astetta, tuulista ja sataa ja sataaaaaa

    VastaaPoista
  2. Miten kaunis myssy:) tuo lanka onkin varmasti tosi hyvin myssyyn sopivaa.

    VastaaPoista