keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Pinterestistä pitsisukat

Nämä sukkaset valmistuivatkin nopeammin kuin monet edelliset. Syynä varmaan se että mallikuvio oli niin mieleinen. Toinen mikä avitti oli paksumpi lanka kuin normaalisti käytän.
Niinkuin moni muu minun lisäkseni on todennut että Pinterest on loputon suo kun sinne ajautuu, mutta niin ihana. Iltasella ei kannata ollenkaan eksyä kun sitten voi yöunet kadota. Tästä niinkuin monesta muustakin mallista oli vaan mallikuvio ja -piirros mutta minulle riittää sekin. Sukkiakaan en jaksa muuten muunnella niinkuin kantapään ja varpaiden osalta mutta tuossa jalan päällä kun on kaunis kuvio, niin se riittää.
Mallikuvio siis Pinterestistä ja se tuottikin heti päänvaivaa kun tuo kuvio on vain 20 silmukkaa leveä. Yleensä neulon sellaisista langoista joissa riittää 12s puikolla eli 48s kaikkiaan. Löytyihän sitä paksumpaakin lankaa ja tämä on Drops Cotton Merino 50g/120m.. Vyötteessä oli puikkosuositus 4 mutta neuloin itse 3:n puikoilla kun neloset tuntuu niin hirveän paksuilta. Lankaa meni 66g ja kantapäänkin tein vaan yksinkertaisen. Leikin siinä tuolla pitsikuviolla kun se niin helposti jatkui alaspäin. Eihän nämä varmaan kulutusta kestä kun ei ole polyamidia yhtään mutta parsitaan sitten tai virkataan paikka reiän kohdalle.
Neuloin vain noin lyhyellä varrella kun yleensä kesällä tarkenee kunhan nyt jonkunlaisetkin sukat on lattiaa vasten.

8 kommenttia:

  1. Oi, miten kauniit. Vaaleanpunainen jotenkin sopii kesäsukkasiin :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat! :) Minä olen kyllä Pinterestiin kirjautunut, mutten ole jäänyt mitenkään koukkuun tai jumiin sinne. Joskus jotain mallia etsin ja kun sen sieltä löysin, niin tulostin ohjeen, enkä kyllä ole siellä juuri sen jälkeen käynyt. Varmaan sitten taas jos jotain tiettyä tarvitsen, niin saatan käydä etsimässä. Eli ei sinne kaikki jää yökausiksi roikkumaan. ;)

    VastaaPoista
  3. Onpas kauniit ja värikin tosi suloisen romanttinen roosa. Pinterest kieltämättä voi viedä yöunet ja joskus kiristää myös hermoja, jos kuvista ei oikein saa selvää miten joku käsityö on toteutettu ja ohjeita ei ole. Itse sain juuri valmiiksi virkatun kesäpaidan ja löysin sen pinterestistä. Pitääkin otaa siitä kuvat ja laittaa blogiini. Liityin jäseneksi ja toivotan sinut vastavierailulle lifestyleblogiini Kristallikimaraan, jossa sisustetaan, tehdään näitä käsitöitä ja myös kosmetiikkakokeiluja: http://kristallikimara.blogspot.fi

    VastaaPoista