keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Punaiset joulusukat

Sukilla jatketaan vaikka voisihan sitä välillä vaihtaa vaikka kintaisiin. Sukat on kuitenkin enemmän kuluvaa asustetta että siksi niitä varmaan enemmän neulon. Lankana Dropsin Fabel joka on itselleni sopivan ohutta ja mahtuu sukat paremmin kenkiin. Melkein olisivat tulleet yhdestä kerästä kun sukat painavat 52g ja neuloin 2½:n puikoilla. Molempaan jämäkerään jäi näinollen 23g kumpaankin. Täytyy tehdä varrettomat kesäsukat noista lopuista.
Tämä malli neuloutui sukiksi kun oli niin helppo tuo mallikuvio jonka olin tulostanut taas jostain ulkolaiselta sivulta. Ei tarvinnut ensimmäisen mallikerran jälkeen tulostetta katsoa kun jäi mieleen. Neuloin sukkia muuallakin kuin kotona, joten homma kävi ilman seurattavaa ohjettakin. Kuitenkin vähän mielenkiintoisempi kuin pelkkä sile Vahvistettua kantapäätä olen alkanut jatkaa jalan alle niin kauan kuin kavennan silmukoita siinä kiilassa. En ole vielä päässyt testaamaan kestääkö kulutusta paremmin.
Kyllä tässäkin kuviossa virhekerroksia meinasi tulla. Tuossa nurjassa osiossa on jokatoinen kerros oikeaa ja minulla tuli usein peräkkäin pari nurjaa jotka onneksi huomasi seuraavalla kerroksella. Ei tarvinnut sitä virheellistä kerrostakaan purkaa kun vaihtoi vaan kolme silmukkaa oikeaksi siinä missä oli ne nurjat väärät tulleet.

Tykkään itse tehdä sukkia vain niin että silmukkamäärä on joku perus ja sillä haen semmoisen kuvion jota voi käyttää suoraan. Vaikka noissa mallikirjoissa on valmiin sukan kaikki silmukkamäärät laskettu ja lanka määritelty, niin harvoin jaksan valmiilla ohjeella tehdä. En jaksa seurata ohjetta sanasta sanaan.
Punainen väri on sitten vaikea kuvata kun tulee aina enemmän pinkkiin vivahtava sävy. Joulunpunainen se oikeasti on.

Seuraavaksi tulee vaihteeksi myssy. Olin suunnitellut samalla mallilla kirjosukkia mutta kun itselläni on tulostettuna myssyn ohje, niin myssy tulee. Sama mallikuvio on kuulemma SuuriKäsityö-lehdessä ja tehty sukiksi. Huomasin fb:n yhdessä neulontaryhmässä ne sukat ja heti iski mieleen että tuttu kuvio.

Yhdet 45 numeroiset kirjovillasukat pitäisi pukinkonttiin ehtiä neulomaan. Mallikuvion löysin mutta lankojen väreistä on vielä pientä vääntöä.

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat minun lempivärissäni. Siis ei voi muuta kuin tykästyä =))

  VastaaPoista
 2. Nätit joulunpunaiset sukat.
  Minä olen vaihteeksi lapasia vääntänyt. Tein yhden virheen samas kohtaa ties kuinka monta kertaa. Piti välillä heittää nurkkaan koko tekele kun tuli liikaa toistoa. Virhe, pura, virhe pura....

  VastaaPoista
 3. Sukat näyttävät hyvin lämpöisiltä ja niin jouluisilta.

  VastaaPoista
 4. Kauniit joulusukat! Edellisessä postauksessasi olevat sukat ovat myöskin todela upeat. Niissä on hieno kuviointi.

  VastaaPoista