keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Swallowtail Shawl

Valmista tuli ja aika äkkiä kun on kyse minusta. Kun lanka ja malli kohtaavat, niin on ilo neuloskella. Tämä huivi on ollut jo tekolistalla ainakin 7 vuotta. Melkeinpä siitä asti kun aloin blogia kirjottamaan. Vaikka malli näytti helpolta, niin ne nypyt arveluttivat. Toinen ja isompi syy oli tämä lontoonkieli.
No täytyy sanoa että molemmat selvitin aika tyylikkäästi. Kunhan vaan on jonkummoinenkin piirroskuvio sanallisen ohjeen lisäksi niin onnistuu vaikeammankin kuvion neulominen.
Lanka on ainakin oikein vauvanpehmoista ja aika karvaistakin. Tästä langasta onnistui tuo nypynteko nurjalla kerroksella tosi hyvin eikä tarvinnut jättää lankaa mitenkään enemmän löysälle oikealla puolella. Huivi painaa 76g ja neuloin 3,5:n pyöröillä. Tähteeksi jäi 72g, että toisen huivin vielä saisi kun vaihtaisi puikot vähän pienempään. Langan koostumus on 30% angora/50%villa/20%polyamidi ja 50g/250m. Tuli vähän pieni huivi mutta sitäkin lämpöisempi. Koko vain noin 50cm korkeus ja leveys yläreunasta 105cm.
Sukkalinja jatkaa jälleen. Nuo langat on kanssa jo pidempään huudelleet tahtovansa Ditheriksi. Molemmat on aika ohuita lankoja mutta yhdessä menettelevät. Tosin tuo pinkinpunainen olisi näyttänyt paremmalta ihan yksivärisenä mutta enpä viitsi alkaa purkuhommiin tälläkertaa.
Äärest`laitaan eli värit joista tykkään ja en tykkää. Ruskea ei ole koskaan kuulunut mieliväreihini mutta tässä mielivärini kanssa jotenkin menettelee. Kuvassa ruskea liian haalea. Se on oikeasti ihan tumman suklaan värinen joten siksi sen kelpuutan sukkiini.

13 kommenttia:

 1. Tuo sukkien väriyhdistelmä on aivan ihan. En minäkään nykyisin ole kovin ruskeamielinen, mutta tuollaista yhdistelmää voisin harkita, kun olen saanut ruskeaa lankaa.

  VastaaPoista
 2. Tuota huivimallia olen minäkin katsellut monta kertaa. Ehkä seuraavan 10 vuoden aikana tulee toteutettuakin. Huivi on tosi kaunis. Ja suikkien väriyhdistelmä minullekin mieleinen.

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi ja noi sukat on myös upeat tuo väriyhdistelmä ihan hivelee silmää.

  VastaaPoista
 4. Kaunis malli ja hieno lanka kohtaavat. Upea lopputulos.

  VastaaPoista
 5. Tämä huiviohje on mullakin ollut jemmassa monen monituista vuotta. Kaikkihan tän teki silloin kun se tuli. Mutt en mä vielä ole tekemässä, haudon edelleen;)
  Tekeillä olevat sukat on just herkullisen väriset.

  VastaaPoista
 6. Hieno huivi, varsinkin tuo nyppyosuus on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 7. Hieno! Mullakin to-do listalla, nyt vähän jopa innostuin jos olisikin se juuri oikea aika tälle huiville.

  VastaaPoista
 8. Upea huivi! Minä vasta opettelen sinuiksi neulomisen kanssa ja tyydyn sukkiin... :-)
  Kauniit värit muuten sukissa!

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi. Minulla noi pitsineuleet on vielä opetteluvaiheessa.

  VastaaPoista
 10. Upea huivi ja ihanan väriset sukat tulossa :)

  VastaaPoista
 11. Ihana huivi, kyllä kannatti neuloa loppuun! Myös sukista on tulossa tosi herkut!

  VastaaPoista
 12. Kaunis huivi ja ihanat sukat tulossa. Värit sopivat hyvin yhteen =))

  VastaaPoista