perjantai 21. helmikuuta 2014

Monivärikirjavat sukat

Jotain valmistunut eli tällaiset moniväriset sukat. Onhan näillä nimikin eli "salaiset sukat". Tarkoittaa sitä että tuolla Not another blogissa alkoi tammikuun alussa tempaus, jossa ilmestyi aina noin viikon välein uutta vihjettä sukan neulomiseen. Minä tietysti innostuin moisesta ja lupauduin kanssa yhtenä monista siihen urakkaan.
Sitten oli se toinenkin urakka, jossa neulottiin fb:n puolella Päivi Mäkisen suunnittelemaa huivia. Siinäkin suunnittelija julkaisi aina palan kerrallaan ohjetta. Tulipa siihenkin silloin liityttyä ja osan huivia jo näytinkin blogissani, mutta siitä ei sitten tullutkaan mitään kun lanka loppui kesken, enkä halunnut laittaa muuta lankaa jatkoksi. Otin puikot pois ja purin koko puolikkaan tekeleen. Olen nyt katsellut toisten neulomia valmiita huiveja ja kutkuttaisi vielä aloittaa uudestaan jostain riittävämmästä langasta. Kaunis huivi, ei siinä mitään. Toiset ne osaa suunnitella, toiset taas ei.

Kun kolmas urakka oli se penkkaripuvun valmistus ja kaikki samanaikaisesti, niin tietäähän sen miten siinä kävi. Mikä oli pakko, niin se oli pakko ja muut työt sai väistyä. Nyt olen viikon ahkeroinut näiden sukkien kanssa ja tänäaamuna sain silleen valmiiksi että pääsin kuvaamaan. Nuo kaikki langanpääthän täytyy vielä jotenkin pujotella, ne on vaan solmittu. Joku sanoi päätelleensä siinä neuloessaan, mutta minä päättelen nyt sitten kaikki yhdellä kertaa. Vaikka sukat ovat tuonkin pituiset, ei painoa ole enempää kuin 124g.
Alkuperäisessä ohjeessa langat olivat Nallea ja samaa paksuusluokkaa olevia muita lankoja. Minulla Nallea oli vain tuo varpaiden pinkki ja samaa kantapäässä, että kestää. Muut olivat jotain paljon ohuempaa. Osa noista pörröisistä oli vanhaa Angorina Lyxiä. Käytin myös Floricaa. Varren aloitin vähän liian paksulla, vanhalla Anttilan silkki/villalangalla, purettu äitivainajani vanhasta villatakista.
Näissä kuvissa sukat käännetty niin, että näkyy tuo kaunis ja erilainen kantapää. Minä kun teen aina sen vanhan kaavan mukaan eli vahvistettuna.
 
Nyt täytyy aloittaa vain kahdella langalla kirjoneuletta, mustalla ja valkoisella. Tyttö pyysi vähän ohuempia kevätkintaita.

23 kommenttia:

 1. Onpa erityisen ihanat ja iloisen kirjavat sukat.

  VastaaPoista
 2. Kivat, mutta varmasti melko työläät sukat. Ihania värejä :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniit sukat, kiva tuo vähän erilaisempi kantapää!

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat, joissa kiva jekku kantapäässä.

  VastaaPoista
 5. Ompa kauniit sukat ja erityisesti tuo kantapää ♥

  VastaaPoista
 6. Ovatkin mielenkiintoisen kirjavat! Haastavat tehdä ja kun pitää saada kaksi samanlaista, itselläni ensimmäisen tekeminen on iloa, mutta sen toisen tekeminen aina tökkii.

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat ja erityisesti tuo kantapää on kaunis ja hauska.

  VastaaPoista
 8. Ihanan pirteät sukat. Hyvin käytetty langanloppuja :)

  VastaaPoista
 9. Sulla tuli noista kauniit sukat! Minäkin aloittelin salaisia sukkia, mutta luovutin kesken, kun ei niistä mitään tullut.

  VastaaPoista
 10. Hienot sukat! Varsinkin tuo kantapää. Täytyypä laittaa muistiin kiva idea.

  VastaaPoista
 11. Onpa ihanat ja pirtsakat.
  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
 12. Wautsi miten upeet sukat. On noissa saanut puikot kilistä :)
  Minä en jaksa enää tehdä kirjoneuletta ja ihailen teitä jotka sitä teette ♥

  VastaaPoista
 13. Onpa mahtavat sukat ja tuo penkkari puku on upee =))

  VastaaPoista
 14. Ihanat sukat ja varsinkin kantapää!

  VastaaPoista
 15. Ihanat pirtsakat sukat. Tulee iloiseksi kun katsoo niitä.

  VastaaPoista
 16. Siis nämä on aivan ihanat! Kantapäät ovat niin komeat, että kannattaisi kävellä ihan varpaillaan, näkisivät muutkin nuo sydämet.

  VastaaPoista