perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesäsukat ja virkattu matto

Sukkabuumi jatkuu mutta virkkasin minä siinä sukan neulomisen lomassa tuon wc:n maton. Minähän en ole virkkausihmisiä ollenkaan ja tämä matto trikookuteesta ja 8:n virkkuukoukulla ei tuntunut hyvälle käsiin. Eikä nuo kuteet kaikki mattoon menneet. Vielä saa virkattua pienemmän kun laittaa lisäksi jotain t-paidan helmaa.


Tuossa ei ole muuta kaunista kuin väritys joka sekin on kuvassa vähän pielessä. No kyllä tämä matto tän emännän ajan kestää kun edellisetkin on kestäneet jo ainakin 30 vuotta. Vanhoissa matoissa alkoi keskusta repsottaa. Vanhempi tyttö ne hankasi joku kesä juuriharjalla niin puhtaaksi että tuli isot reiät keskelle.

Tämä sukkapari oli oikein aivotonta neulottavaa vaihteeksi kun ei tarvinnut ohjetta katsoa ollenkaan. Tuo lanka on 82% puuvilla/18% viskoosi. Tein ihan perussukat, varressa noin 3cm resoria 1o, 1n. Oikeat silmukat tein kiertäen vaikka ei se tuossa pahemmin erotu. Neuloin 2½:n puikoilla ja lankaa meni 67g.
Joku tuolla fb:ssä kyseli että mahtaako lerpsahtaa nuo sukat kun kirjoitin että neulon tuosta langasta. Kirjoitin kommenttiin että ei ole vielä kokemusta kun on vasta ekat sukat siitä langasta.

Huomenaamulla minä suuntaan nokkani taas perinteiselle Itä-Suomen reissulle. Eipä tule blogiin puoleentoista viikkoon päivitystä. Jos sitten juhannuspyhinä olisi jo aikaa kirjoitella.

8 kommenttia:

 1. Kiva matto, tilasin juuri mattoainekset kokeillakseni virkkausta suuressa koossa. Sukkamalli onkin näppärä kesämalli.

  VastaaPoista
 2. Pirteä matto ja ihastuttavan hempeät kesäsukat :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirteä matto.
  Mukavaa reissua sinulle

  VastaaPoista
 4. Pirtsakka matto ja ihanat sukat. Ihanaa viikonloppua Sinulle

  VastaaPoista
 5. Todella pirteä matto ja söpöt sukat.

  VastaaPoista
 6. Ihania nämä sinun lyhytvartiset sukat. Kaunis matto, värisäy on pirteän kesäinen =))

  VastaaPoista