sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Lohkoperunoita ja lahjoituslankaa

Kyllä meillä välillä ruokaakin laitetaan, vaikka emäntä tahtookin olla vähän laiskansutjakka siinä suhteessa. Nämä lohkoperunat ovat semmoista uudempaa aatetta. Siis onhan meillä kaupasta ostettuja syöty, mutta syksyllä nuorempi poika sanoi että miksi ei vois tehdä joskus itsekin. Olivat joskus koulun kotitaloustunnilla tehneet. Niistä tunneistakin on useampi vuosi aikaa.

Syksyllä tehtiin pari kertaa ja nyt tänään. Se on meillä semmoinen isän ja pojan yhteisprojekti. Minä sitten laitoin pellin uuniin ja katsoin että kypsyvät. Kyllä vaan maistuivatkin hyville. Tietää ainakin mitä niihin on käytetty valmistuvaiheessa. Eipä muuta kuin rypsiöljyä ja grillimaustetta. Nämä on niin hyviä ettei oikeastaan muuta sillä kertaa kaipaisikaan. Näyttävät ihan omenalohkoilta.

Olin eilenillalla yhden entisen työkaverini, (84v. mamma) luona kylässä. Häneltä sain muovikassillisen mohairlankoja. Tulin kotiin ja laitoin kassin takkahuoneen lattialle. Ukkoni illalla sanoi että tämäkö on se roskapussi joka piti viedä roskikseen. Aamupäivällä olin nostanut roskispussin ovenpieleen ja sanonut että pitäisi viedä se ulos. Jossain vaiheessa vein sen sitten itse kun ei kenekään muun käteen ollut tarttunut. Niin illalla meinasi semmoinen vahinko käydä.

10 kommenttia:

 1. Ompa hyvän näköisiä,tulee vesi kielelle.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh lankapussin vaaranpaikka :)

  Ihanan näköisiä perunoita! Mekin on tehty ja kyllä on hyviä.

  VastaaPoista
 3. Lohkoperunat ovat tosi hyviä:)

  VastaaPoista
 4. Hyvän näköisiä lohkoperunoita. Meillä nuo ovat kesällä tavallista grilliruokaa, mutta talvella ei juuri tule tehtyä.

  Hui kamala miten meinasi lankojen käydä :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä saa olla tarkkana noiden roskapussien kanssa. Kun taannoin värjäsin Kool Aideilla lankaa, laitoin sitten aina alkuperäiseen vyötteeseen kiinni nitojalla siitä Kool Aid -pussista leikatun suikaleen, että näin mitä väriä olin käyttänyt ja mikä oli alkuperäinen lanka. Langat olivat vasta kuivumassa ja ne vyötteet työpöydälläni odottamassa, että laitan sitten lankojen ympärille. No, isäntä oli tyhjentänyt työhuoneen roskakoria ja katsonut, että siellä on samanlaisia roskia kuin siinä työpöydälläkin (eli roskakorissa oli joitakin muita vyötteitä, joita en enää tarvinnut ja olin nakannut roskiin), ja oli sitten ne tärkeät vyötteet pistänyt pöydältä myös roskiin ja vienyt ulos. Siinä sitten puoli kahdeltatoista yöllä pimeässä pyjama päällä tongin taloyhtiön roskiksesta niitä vyötteitä, onneksi oli meidän roskapussi päällimmäisenä! Mutta olisipa ollut vielä suurempi katastrofi, jos olisi sinun langat joutuneet roskiin, hyvä ettei niin käynyt!

  VastaaPoista
 6. Totta vie saa olla tarkkana roskapussien kanssa. Meillä pääsi ihan vahinko sattumaan. Sanoin Lauri pojalle, että menes polttamaan tosta pussillinen rikkinäisiä vaatteita ja näytin huolimattomasti kodinhoitohuoneeseen päin missä se pussi odotti lattialla. Seuraavaksi katson ikkunasta kun liekit lyö pihalla ja polttoon menevät vaatteet ovat jalkojeni juuressa... selvisi sitten, että oli polttanut sohvalla odottaneen muovikassillisen ihan ehjiä tyttöjen sukkahousuja mitkä sain Ellaa varten kaverilta.

  Perunat maistuisi kyllä mullekin!

  VastaaPoista
 7. Olinkin jo unohtanut nuo lohkoperunat. Meillä niitä tehtiin paljon, kun lapset asuivat vielä kotona.
  Olisipa ollut paha roskisvahinko.

  VastaaPoista
 8. Meillä lapset innokkaita lohkoperunoiden tekijöitä, kai siksi,kun niitä ei tarvi kuoria :)

  VastaaPoista
 9. Onneks meinaamisesta ei oteta, eikä langat päätyneet väärään paikkaan.
  Lohkoperunoita olen myös tehnyt, ehkä vähän eri sorttiin, vaan kyllä nekin maistui. Muistelin, että kuorin perunat, lohkoin ne ja laiton muovipussiin mausteiden ja öljyn kanssa, ravistelin ja annoin hetken maustua, Sitten pellille ja uuniin. Taidan ottaa seuraavan kerran sinun perheen tyyliin, on kätevämmän tapainen valmistus.

  VastaaPoista
 10. Veneperunoiksi meillä noita sanotaan, nuorten mukana tullut sana. Mausteeksi olemme laittaneet rosmariinia tai tinjamia. Nam! =)

  VastaaPoista