tiistai 15. tammikuuta 2013

Africankukkamyssy

Tässä tämä nyt on, toinen sytomyssy tähän kampanjaan. Minusta kun nuo African kukat on niin kauniita, ajattelin koittaa taipuuko ne myssyksi. Tuo päälaki on aika jämäkkä, ei paljon taipuile. Reunaosa on pehmeämpää, kun neuloin sen. Kokoa myssylle tuli vähän isompaan päähänkin. Riippuen siitä miten sen päähänsä asettaa, voi jättää vähän löpsölleen.
Oli noita kukkasia jo muutama valmiina viimekeväisestä pyörän satulanpäällisvirkkauksista. (Tulipa pitkä yhdyssana.) Lankojen värit on kaikki mulle sopimattomia paitsi tuo vihreä. Joku toinen taas oikein rakastaa ruskeaa ja beessiä. Yhdistin kukat ompelemalla samanvärisellä langalla millä virkkasin viimeisen kerroksen. Kun virkkaan kukkia ohuilla langoilla, niin puuvilla- kuin villalangoillakin, laitan noita reunakerroksia kaksi yhden sijaan. Kaikilla muilla saman mallim virkkaajilla olen nähnyt vaan yhden kerroksen mutta heillä on ollut käytössään paksummat langat.
Lankoja meni 65g:n edestä. Tuota Mayflowerin vaaleanruskeaa ei ollutkaan kuin yksi kerä ja sain sen melkein käytettyä. Nuo pienet nyyskäykset ovat kyllä puuvillaa vaikka niistä vyötteet puuttuukin.
Tässä myssyssä mallinsuunnittelu oli käynnissä koko valmistumisen ajan. Tein vaan ja ajattelin että kyllä siitä myssy tulee, niinkuin tulikin. Mallasin omaan päähän ja voisin ihan hyvin käyttääkin, jos lankojen värit olisivat toiset.

Sain valmiiksi sen vihreän mohairvillatakinkin tässä iltasella. Miten voi joku asia niin vaikealta tuntua kuin esimerkiksi hihojen ompelu miehustaan. Vaikka olen sitäkin hommaa tehnyt elämäni varrella useampaan kymmeneen puseroon tai villatakkiin, aina se tökkii. Siitä siis seuraava kirjoitus ja kuvat.

12 kommenttia:

 1. Kiva baskeri, vaikkei kyllä ole minunkaan värejäni. Teitkö tuon ensimmäisen neulotun kerroksen kukista lähtien tasaista neuletta vai onko siinä kavennuksia?
  Minulla on aina se viimeinen silaus vaikein, oli sitten yhteenompelu tai vaikkapa viimeinen tentti :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa mallinsuunnittelua! Lopputulos on kaunis.
  Viimeistely se ottaa välillä koville täälläkin vaikka yleensä pikkuhommansta on kysymys. Kivaa odotella seuraavaalin postausta.

  VastaaPoista
 3. Onpa kyllä aivan ihana hattu, ja värit =)

  VastaaPoista
 4. Hieno sytomyssy.

  Neuleen kasaaminen on joskus kovin vaivalloista. Siksi pyrinkin tekemään saumattomia neuleita :)

  VastaaPoista
 5. Myssy on tosi kiva; minäkin voisin käyttää tuollaista, jos värit olisivat toiset:)

  VastaaPoista
 6. Vau miten hieno, vähän tollainen hippityylinen! ;)

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno! Joku tulee kyllä onnelliseksi tuon saadessaan.

  VastaaPoista
 8. Hieno! Tykkään Afrikan kukista, hieno keksintö!

  VastaaPoista