tiistai 3. tammikuuta 2023

Vauvan neulehaalari

Syksyllä ystäväni kysyi että neuloisinko hänen tulevalle lapsenlapselleen villahaalarin. Hetken mietin mitä vastata mutta en sitten hennonnut kieltääkään vaikka nykyinen neulomistahti on hitaampi kuin ennen. Muutenkin jätän isompitöiset neuleet tekemättä. Villasukkiakaan en mieluusti neulo kuin ihan lyhyellä varrella.

Ystäväni oli tilannut langat jo aiemmin Lankamaailmasta ja heidän sivuiltaan löytyi ohjekin jonka tulostin. Täytyy sanoa ettei tämän yksinkertaisempi malli olisi voinut ollakkaan. Pelkkää ainaoikeaa ja vain yksi väri mutta siltikin sain aikaa tuhraantumaan kolme viikkoa. Haalarin kaaviokuva oli sellainen että neulotaan avoimena ja ommellaan saumat lopussa kiinni. Minä kun olen laiska ompelija niin neuloin pyörönä aloittaen lahkeista. Vartalo-osa tuli kyllä avonaisena mutta hihat neuloin niin että keräsin silmukat kädenteiltä ja neuloin pyörönä alaspäin. Ommeltavaa ei jäänyt kuin haarasaumaa pieni pätkä.

Lanka on norjalaista 100% merinovillaa. Värinro 875 eli ilmeisesti bees. Kulutus tähän 210g ja neuloin resoriosat 2 ja vartalo-osan 2½:n puikoilla.

1 kommentti:

  1. Käytännöllisen näköinen tuli haalarista. Minun tekisi mieli tehdä myös joku haalari. En ole koskaan tehnyt edes omille lapsilleni. Vauvaneuleiden tekeminen on minusta kamalan hidasta, mikä on outoa, kun neule on kuitenkin lopulta niin pieni. Onhan näissä ohjeissa lankakin kyllä useimmiten tosi ohutta, kuten sinunkin työssäsi.

    VastaaPoista