sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Joulunpunainen pitsipalmikkopatenttimyssy

Jo keväällä tuli toivomus tällaisesta muhkeasta myssystä. Piti verestää vanhaa muistia tässä pitsi/palmikko/patenttineulemyssyssä. Siis tuon patenttineuleen osalta. Olen joskus lähemmäs 40v sitten neulonut villapuseron patenttineuleena. Onneksi nykyään löytyy apu helposti netistä kun laittaa googleen nimen niin jo alkaa löytyä paikkoja joista etsiä. Tämä patenttineule ratkesi helposti kun avautui youtuben puolelta video jossa hitaasti neulottiin ja samalla suomenkielellä nainen selosti mitä tehdään.

Ennenkuin tuohon patenttiin asti pääsin, piti neuloa myssyn alareunaan  palmikkokuvio. Tämä kuvio on jostain Pinterestin syövereistä ja olen neulonut muutama vuosi sitten yhden huivin alareunaan että siltäosin oli tuttu kuvio. Vaan eipä se siltikään ihan helposti käynyt. Mallikuvio on ilmeisesti tarkoitettu neulottavaksi pyörönä ilman nurjaa puolta. En silloin huiviinkaan sitä pyörönä tarvinnut niinkuin en nytkään kun kuvion piti olla noin 10cm leveä. Kaikkein vaikein oli nurja silmukka kiertäen mutta alkoi sekin sujua.

Neuloin siis tuon myssyn reunan ensin valmiiksi, pituus noin 60cm ja yhdistäminen ympyräksi. Sitten keräsin silmukat patenttineulosta varten kaitaleen toisesta reunasta. Mallitilkkuakin neuloin patentista jonkun pienen pätkän että vähän sain osviittaa silmukkamäärästä. Patenttineulostahan on myssyssä ihan tuosta alareunasta alkaen ja reunus on siinä käänteenä.

Päälaen kavennukset tein Dropsin sivuilta tästä mallista. Lankana joulunpunainen Novita Florica 100% villa jota kului 150g ja neuloin myssyn kahdelta päältä. Puikot nro 3½. Tykkäsin projektista jossa sain itse suunnitella mallin. Tuo patenttineuleosuus oli kaikkein puuduttavin mutta alun mielenkiintoisen pitsi/palmikko-osuuden jälkeen sekin onnistui. 

2 kommenttia: