lauantai 29. lokakuuta 2022

Kahden vihreän sävyn myssy

Aikoinaan noin 20v takaperin kun aloittelin baskereita neulomaan niin ensimmäisiä lankoja siihen olivat angoralangat. Niistä tuli niin ihanan kevyitä myssyjä että minäkin tykkäsin pitää kun on ohuet päätä myöden menevät hiukset ja normi pipon alla ovat kuin kissannuolemat.

Tähän baskeriin löytyi melkein samaa sävyä olevat kerät. En ole ennen yhdistänyt kahta eri laatua lankaa mutta nyt ajattelin koittaa miten ne sopivat yhteen. Näissä angoralanka on paksumpaa ja se jotenkin imaisee ohuemman langan sisäänsä niin että kuvissa näyttää olevan vain yhtä väriä. 

Alunperin kun tein vain angoralangasta myssyjä niin niihin oli ohjeessa käytetty vain samaa lankaa kahdesta kerästä samanaikaisesti eli kahdelta päältä. Nyt on varastossani niin vähän angoralankoja että täytyy toiseksi langaksi ottaa joku muu samansävyinen. Tässä baskerissa se nyt tuli testattua että hyvin sopii. Paljonhan nyt tehdään sellaisia pipoja joissa  on joku mohairlanka ja toinen sileä rinnalla. En ole vielä testannut mutta jotain mohairia löytyy kotoa että pääsen testaamaan tuotakin vaihtoehtoa.


Tässä baskerissa tuo Fine Wool on 100% villa eli ns. reumalankana tunnettu. Muuta erikoisuutta langassa ei ole kuin se että on erityisen pehmeää. Angoralangassa on 70% angoraa/10% villaa/20% polyamidia. Periaatteessa sukkalankanakin kävisi mutta aika äkkiä tuo angoran pörröisyys kuluisi varmaan pois. Lankojen yhteiskulutus baskerissa on 62g ja neuloin 3½:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti