lauantai 2. heinäkuuta 2022

Juhannuskukkia

Juhannuskukkia 14.-23.6 oli Taito Etelä-Pohjanmaa ja Niina Laitisen suunnittelemien sukkien yhteisneulonta eli KAL. Niinpä otin minäkin osaa siihen kun arvasin että kauniit sukat ovat tulollaan kun suunnittelijana on Niina Laitinen. Tarkoituksena oli varmaan että osallistujat ostavat siihen kuuluneen lankasatsinkin samalla. Mulla kun on noita lankoja omasta takaa muutenkin niin ajattelin että eiköhän sukkapariin jotakin löydy. Kaivelin sitten aikani varastoani ja löysin sopivia värejä. Langat tosin olivat ohuempia kuin ohjeen Sandnes garn SISU. 

Niinpä sitten sukkien teräosa onkin vain 20cm. Piti vähän saada iloisuutta sukan keskiosaan niin vaihdoin värin tuollaiseksi vaaleanpunaiseksi yhden kukkarivin osalta. Muuten se olisi ollut tuota violettia. Joku pieni tyttönen saa kauniit kukkasukat. Moniväriset sukat ovat kyllä mukavat neulottavat kun ei pääse kyllästymään mutta se lankojen päättely tahtoo tuskastuttaa. Näissä oli 20 langanpätkää/sukka.

Sukkapariin meni lankoja 63g ja neuloin 2½:n puikoilla. Kärkeen vaihdoin 2:n puikot etteivät tulleet varpaista liian harvat. Meni pari päivää yli juhannuksen kun neuloin siinä rinnalla yhtä testisukkaparia. Vaan olen huomannut että moni muukin on vasta juhannuksen jälkeen saanut sukkansa valmiiksi. 

1 kommentti: