sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Viimeisen matkan sukat

Joskus harvoin tulee pyyntö tällaisille sukille kuin arkkusukat. Tuossa kuukausi takaperin sellainen tuli. Ensin oli puhetta ihan muunlaisista lyhytvartisista kesäsukista ja tarjosinkin sellaisia valkoisia joissa ruusukuvio kirjottuna terässä niinkuin nuo edellisen postauksen pinkit sukat. 

Kun vähän aikaa oli tilaajan kanssa suunniteltu niin malli muuttui. Tottakai ajattelin sitten että sukkiin täytyy varmaan tehdä se risti terään kun arkkusukista oli kyse. No ei sekään käynyt kun mummeli ei ollut vielä kuollut vaan halusi sellaiset sukat joita pitää jo ennen lähtöä. Tilaaja oli siis mummelin läheinen. Piti sitten kuitenkin vähän suunnitella jotain oikein sievää. Neuloessa toiselle ajattelen aina henkilöä jolle sukat ovat menossa. Tässäkään tapauksessa en tosin yhtään tiennyt minkämoinen mummeli oli kyseessä mutta ajatus viimeisestä matkasta oli mielessäni kun näitä neuloskelin. 

Sukan varren nypyläinen luontikerros on Merja Ojanperän Amoroso-sukista. Muuten ihan perussukat yhdellä valepalmikkorivillä. Lankana 100% villa koska kulutusta ei enää ollut kun henkilö oli petipotilaana. Lankaa meni 86g ja neuloin 2½:n puikoilla.

1 kommentti:

  1. Minäkin tein viime joulun alla sukat, joista tulikin sitten arkkusukat. Henkilö oli sanonut, ettei saa lapsiltaan lahjoja jouluna. Minun pyydettiin kutomaan Ilvesfanille sukat seuran väreissä, jotka teinkin. Mutta sukkien saaja kuolikin äkillisesti aatonaattona ja sai sitten sukat viimeiselle reissulle jalkaansa.

    VastaaPoista