sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Myssykauluri

Välillä tulee ajatus että osaisi jotain suunnitella ihan itse. Kyllähän näitä myssyn ja kaulurin yhdistelmiä on suunnitellut joku muu jo paljon aiemmin ja löytyy kyllä valmiita ohjeitakin mutta kun ei vaan silmää miellytä. Tämä on vasta prototyyppi ja menee kokeiluun josta toivon saavani parannusehdotuksia seuraavan kappaleen neulomiseen.

Se mikä mua niissä monissa vauvojen ja isompienkin valmiissa myssy-kauluriyhdistelmissä haittaa on se että otsa jää ihan paljaaksi. Mitä se sitten hyödyttää vaikka pää ja kaula olisivat miten piilossa mutta kylmä lyö otsaan suoraan. Sitä yritän nyt saada aikaiseksi että myös otsalle riittää lämmikettä.

Aloitin kauluriosasta mutta liian pienellä silmukkamäärällä. Siinä ensimmäinen korjauskohta. Toinen kohta on tuo leuanaluskaarevuus ja kolmas sitten se otsakohta. Nuo kolme kohtaa kun saan onnistumaan niin tulee ihan hyvä.

Lanka on ihanaa merinovillaa mutta en tiedä millaiseksi menee käytössä kun olen vähemmän tuosta mitään ehtinyt neulomaan. Se ainakin on hyvä että lanka ei ole pistelevää. Tähän tekeleeseen meni lankaa vain 41g ja neuloin 2½:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti