sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Kolme kierremyssyä eri langoista

 Myssytehtaalta päivää! Minulla on yksi tuttu joka on ihastunut tähän Sari Perälän kierremyssyyn niin että piti hänelle neuloa oikein kolmin kappalein eri langoista. Nämä myssythän neulotaan avoneuleena ja kun tuo alkupään ainaoikein neulos on päänympäryksen mittainen niin silmukat päätellään lopussa ja ompelemalla yhdistetään alku- ja loppupää. Kun myssy on sellainen lieriön mallinen niin sitten kerätään sieltä yläpäästä silmukat ja jokainen saa päätellä päälaen omien mieltymysten mukaan. Joko vetämällä kaikki silmukat jollain vahvalla langalla yhteen mikä ei helpolla kyllä onnistu ilman ettei päälaelle jää reikää. Helpompi on kavennella joka kerroksella vaikka kaksi yhteen niin menee vähän loivemmin suppuun.

Tumma myssy on Drops Delight ja aika paksua lankaa ja yksikierteistä. Olen alkuperäiseen ohjeeseen lisännyt vähän silmukoita ettei vain liian matala tulisi. Kappaleen pituuttakin lisäsin vähän eli noita nurjia ja oikeita osioita parit lisää. Jos neuloisi ohjeen mukaan niin riittäisi hyvinkin se 100g lankaa mutta näissä menee vähän yli. Jos kerässä onkin se 2-3g ylimääräistä niin sitten riittää hyvin. Sain sen 100g riittämään kun käytin päälaen viimeisiin silmukoihin muuta samansävyistä lankaa. Tämä ja seuraava myssy neulottu 4:n puikoilla.


Tämä toinen on Novita Puro Takkatuli-lankaa ja koostumukseltaan samanlaista kuin tuo Dropsin lankakin eli yksikierteistä. Tässä samat silmukka- ja kerrosmäärät kuin tummassa myssyssä. Lankaa meni 105g ja pystyin käyttämään aiemmin jääneitä samansävyisiä lankoja päälakikavennukseen. Ensimmäinen ja toinen myssy ovat 100% villaa eli juuri sopivia päänlämmikkeeksi. Täytyy sitten muistaa keväällä ettei heitä myssyjä pesukoneeseen huopumaan.

Kolmas myssy on kanssa Dropsin yksikierteistä lankaa. Ohuempaa kuin nuo kaksi edellistä ja muodoltaan aika erilaista, epätasaista. Langassa on vuorotellen noin 30cm ohuempaa ja taas paksumpaa kohtaa. Ihanan kevyttä 50% villa%/50% alpaca. Piti luoda silmukoita muutama enemmän kun on ohuempi lanka ja neuloa noita nurja/oikea-osioita enemmän. Lankaa meni 71g ja neulottu 3:n puikoilla.

Innostuin niin tuossa viimeisessä myssyssä että aloitin samantein itselleni vaaleanpunaisesta samasta langasta. Voi olla että kun saan valmiiksi niin onkin liian äitelä itsellenikin mutta kevyen myssyn tuosta langasta saa. Ei mene ohuet, hennot hiukset ihan littanaan ainakaan myssystä johtuen.

1 kommentti: