sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Hempeä mössykkä

Onko tässä mitään järkeä että vanha ihminen tekee itselleen näin hempeän vaaleanpunaisen myssyn? Tosin eihän se väri mitenkään ikään liity. Olihan mulla alle kouluikäisenä tuota samaa sävyä oleva röyhelöinen sifonkimekko. Mitä se sitten siihen aikaan olikaan laadultaan. Äiti oli sen ommellut kai jotain juhlia varten ja jos joskus tuli kaukaisempia sukulaisia kylään niin pitihän ne lapset pukea parhaimpiinsa. Oli sitten niiden sukulaislasten kanssa heinäliiterissä leikitty ja ties missä kuraojassa. Mekko oli ainakin kuulemma niin musta että äitini ajatteli että lähteekö pesussakaan puhtaaksi. Oli lähtenyt eikä piiskaa tullut.

Sellainen tarina muistui mieleeni kun tätä myssyä neuloin. Ohje on Sari Perälän julkaisema jo vuosia sitten. Jostain sen silloin löysin ja olen näitä useamman vuosien varrella neulonut huopuvista langoista jotka ovat vähän paksumpia kuin tämä käyttämäni. Minulla kun on ohuet hiukset ja menevät painavan myssyn alla littuun eli herkästi päätä myöden niin tämä lanka ei sitä tee kun on niin kevyttä. 

Myssy neulotaan avoimena ja kun tuo ainoikein reunus on päänympäryksen mittainen niin kappale päätellään ja ommellaan alku- ja loppupää yhteen. Tulee sellainen lieriön mallinen tekele. Sitten kerätään silmukat päälaelta ja kavennellaan muutaman kerroksen neulomisen aikana pois. Voi sen jättää kaventelemattakin ja kerätä vaan silmukat ja vetää suppuun. Riippuu langasta että voiko niin tehdä ilman että keskelle päälakea jää reikä. Lankaa meni 68g ja neuloin 3:n puikoilla. 

1 kommentti:

  1. Sinähän olet nyt niin muodikas. Pipo pitää nyt olla ja värinä juurikin tämä vaaleanpunainen. Näin olen ymmärtänyt kun olen nuorison toiveita kuunnellut. 😊

    VastaaPoista