lauantai 4. syyskuuta 2021

Baktus-huivi ja Mona-myssy sytokeräykseen


Innostuin taas noista syto-neulomuksista kun löytyy sellaisia lankoja jotka ovat sopivia tarkoitukseen. Tämä huivin lanka on odotellut keväästä asti että siitä jotain neuloisin. Kun en itse osannut päättää että miksi se valmistuu niin sain hyvän vinkin Anjalinin Susannalta. Lankakin kun on sieltä saatu lahjoituslanka. Ajattelin vaan itse että ei se oikein sytomyssyksi käy kun on vähän tuollaista pörröistä lankaa. Susu ehdotti että jos vaan yksi kerä niin Baktus-huivi on helppo kun saa siihen koko kerän käytettyä. Metri jäi tähteeksi etten ihan osannut puolittaa kerää.


En ole ennestään tuollaista huivia neulonutkaan. Se on oikeastaan liiankin tylsä kun koko ajan neulotaan vaan oikeaa. Mulle pitsineuleet ovat paljon mieluisampia. Tämä lanka vielä vaati paksut puikotkin kun vyötteessä oli suositus 5-6. Huivi syntyi 50g:sta lankaa ja puikot olivat 5. Kokoa tuli 25x87cm. Langan koostumus on 57% viskoosi/35% villa/8% polyamidi. 

Myssyt miellyttävät aina neulojaa kun voi käyttää pitsiliinojen mallikuvioita. Lanka on hyvin marinoitunutta markka-ajan Las Palmas-lankaa, 70% pv/30% viskoosi. Lanka ei pistele eikä resori kiristä joten on varmaan hyvä tarkoitukseensa. Kuka sitten vaaleanpunaisesta tykkää niinkuin minä itse. Lankaa kului 47g ja neulottu 3:n puikoilla. Otsikon myssyn nimi tulee pitsiliinan mallin mukaan jolla nimellä se on kirjassa.






                                                              

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun oot mukana! Unohdin sanoa, et huiviin voi tuupata vaikka mitä pitsiä, mut yhden kerän juttuna toi on tosi toimiva lisäyksineen ja kavennuksineen.

    VastaaPoista
  2. Sytoilu on hieno juttu. Tällä alueella ei ole keräystä ainakaan minun mielestäni, eikä tunnu miekekkäältä lähettää neuleita toiselle puolelle kotimaata.
    Baktus on minusta kiva malli, ei olekaan tullut hetkeen tehdyksi. Sittenhän on se Lacy Baktus, hieman ilmavampi versio.

    VastaaPoista