sunnuntai 1. elokuuta 2021

Pitsineuleiset sytomyssyt

Tässä jälleen sytomyssyjä lahjoituslangasta jota Anjalin jakeli keväällä halukkaille hyväntekeväisyyteen neulojille. Minä olin siellä jälkijunassa hakemassa niin piti tyytyä siihen mitä oli jäänyt jäljelle. Tämä lanka oli alkujaan vyyhdillä ja paksua mutta väri miellytti niin ajattelin että kyllä siitä parikin myssyä muotoutuu ja niin kävikin. Vyyhdissä oli 100g/220m ja koostumus 50% puuvillaa/50% bambuviskoosia. Lanka oli löyhäkierteistä ja 8-säikeistä. Tarkka sai olla että kaikki säikeet pysyivät ojennuksessa.

Minä kun tykkään pitsiä neuloa niin saa kokeilla kaikkia kivoja malleja joita löytyy esimerkiksi Pinterestistä niinkuin tämän ensimmäisen myssyn mallikuvio. Päälaen kuvio piti sitten neuloa ihan yksinkertaisilla kavennuksilla. En jaksanut enää pitsikuvion kanssa kikkailla.

Toisen myssyn kuvion otin englantilaisesta pitsiinakirjasta. Ajatuksena käyttää lanka niin loppuun ettei jäisi yhtään ylimääräistä. Myssyn aloitus siis päälaelta ja kuvio vaati aloitukseen 6s josta muotoutui siis kolme lehdykkää. Lehden kärkeen neuloin mallikuvion mukaan ja koska silmukoita oli tarpeeksi päänympärykseen eli noin 60cm niin neuloin hetken ihan sileää ja keksin vielä pienet pitsikuviot puoleenväliin. Resorin aloitin kun lankaa oli muutama metri jäljellä. Päättelyn jälkeen jäi 50cm:n pätkä että aika hyvin kulutettu.

Ensimmäiseen myssyyn meni lankaa 51g ja neuloin sen 3½:n puikoilla. Toinen myssy painoi sitten 48g ja sen neuloin 3 ja resoriin vaihdoin 2½:n puikot. Lanka on ihanan pehmoista ja ei varmaan pistele herkintäkään päänahkaa. Kuvausolosuhteista johtuen saman vyyhdin värit kuvissa pielessä. Ensimmäinen myssy lähinnä oikeaa sävyä, toinen liian punainen.

1 kommentti: