sunnuntai 8. elokuuta 2021

Tossuja huovutukseen ja ilman

Välillä täytyy käytellä noita paksumpiakin lankoja kun niitä muutamia keriä löytyy. Valmista tulee kyllä nopeammin kuin mun normivahvuisilla langoilla mutta kun ei tahdo ranteet kestää paksuja puikkoja ja lankoja. Siis tämä useimpien muiden normilanka eli 7 Veljestä ei kuulu mun suosikkeihin.


 Neuloin nämä tossut 7 Veljestä Polkka tai Raita-langasta. Ei ollut vyötettä kerän päällä niin en osaa arvata kumpaa oli. Tykkään mallista mutta näissäkin vähensin silmukoita jo tuossa alun nauhassa eikä silti oikein istu mun luiseviin jalkoihin vaikka koko on 40 eli iso. Nämä onkin niitä mummelin lankoja joista ystäväni porukoille neulon. 

Kolmannessa kuvassa on sitten huovutettavia tossuja. Oranssit tossut samalla mallilla kuin nuo ekan kuvan kirjavat. Näyttävät kovin lyhyiltä mutta olen yhdet violetit samasta langasta huovuttanut ja hyvät tuli. Lanka on Cascade 220, 100% Peruvian Higland Wool. Mustat tossut ihan perussukan mallilla mutta isommilla silmukkamäärillä ja pituutta joku 35cm. Musta lanka on 100% villaa äitivainajani viimeisten lampaiden villoista kehrättyä, silloin vielä täällä lähellä olleessa Perniön kehräämössä. Mustat tossut ovat kuvassa erikokoiset ja niin myös oikeasti. En ymmärrä että vaikka lanka oli samasta vyyhdistä, samoilla puikoilla ja melkein muutaman päivän sisään neulottu niin jotain kireyttä havaittavissa toisessa tossussa. Jos huovutus jotenkin onnistuu niin kyllä ne samankokoisiksi muuttuvat.

7 Veljes-langan tossut painavat 78g ja neulottu 3:n puikoilla. Oranssit 95g ja 4:n puikot. Mustat 113g ja 3½:n puikot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti