tiistai 20. lokakuuta 2020

Tunikoita urakalla

Välillä iskee vimman ommellakin vaikka paljon enemmän tykkään neulomisesta. Ensin tietysti olin mainoksen uhri ja tällä tarkoitan sitä että piti tilata kangasta vaikka sitä olisi omia varastoja penkoessa ihan tarpeeksi. Jopa sellaisia joista voi jotain ommellakkin. Se uhriutuminen tapahtui tämän ensimmäisen esitellyn tunikan kohdalla. 

Majapuun mainos iski kuin metrinen koivuhalko eikä mennyt kauaakaan kun tilaus oli jo tehty ja maksettu. Enpä siinä tilausvaiheessa ajatellut mitä mahtoi olla tilaamani kankaan leveys ja meinasi käydä ohraisesti kun kaavoja kankaalle asettelin. Olen ennenkin saanut vähistä kankaista kaavoja käännellen onnistumaan ja niin sain nytkin ihan sopivan tunikan eikä jäänyt turhan suuria jämätilkkuja. Tilasin siis vain 0,90cm kun olen todennut että se riittää tunikan pituudeksi. Hihat saa yleensä siitä etu- ja takakappaleen välistä. En tykkää kokopitkistä hihoista.

Syysasterit, tumma luumu, punaoranssi

Sitten muistin että onhan jemmassa useampikin sellainen trikoo josta voin tunikan tehdä. Kaksi löytyi heti eli nuo violetti- ja mustapohjaiset joista olin tytöilleni ja itselleni ommellut legginsejä. Sitä vaan en tiedä kauanko säilyy se elastisuus joka trikoissa on. Tunikassa se ei niin haittaa jos häviääkin kun ei ole sellaista venytystä kuin legginsien polvissa. Yöpaidaksi aina välttää vaikka vähän venyneempikin.


Siis oli niin helppo leikata nämä jälkimmäiset kun asettelin tuon ensinleikatun kappaleet kankaalle niin ei tarvinnut miettiä saumanvaroja eikä muutakaan. Kaava muuten on SK-lehdestä ihan perus-t-paita lyhyellä hihalla joten sillä on helppo kuositella kankaalle riittävästi pituutta ja leveyttä leikattavaan.

Sitten sain vielä yhden tunikakankaan naapurista kun siellä tyhjennetään kuolinpesää. Tämä viimeinen on ihan kotimaista ohutta collegekangasta. Kankaan reunassa luki että Made in Finland ja olisiko ollut Ruusupuu.

Saumurilla noita tunikoita äkkiä hurauttelee kun saa koneen ensin yhteistyökelpoiseksi. Tuntuu ihan siltä että sekin on joskus suutuksissa kun ei ole pitkään aikaan päässyt ompeluhommiin. Helppoa näissä tunikoissa on kaikkien muiden saumojen ompelu paitsi pääntie. Minä jotenkin tykkään tuosta v-pääntiestä enemmän kuin pyöreästä. Helmat ommeltu tavallisella koneella, kaksoisneulalla.1 kommentti:

  1. Aivan ihanat...ihan jokainen tunika🧡💜🤍💙💛
    tuolla kaavojen kuosittelulla,saa upeita muutoksia!
    tuota "ompelu"-kärpäsen purasua,,,minäkin ootan,,,,(ensinnä raivan oman huoneeni,työpöytäni,teen sovitut jutut ja sitten alakaa tunika show;)))
    onko tuo kaksoisneula systeemi heleppo,,elikkä kaksi ylälankaa?...hah.kysyy ammattikoulun käyny ompelija..jonka taidot päivittämättä 2020 luvulle.kiitos vastauksestasi:)

    VastaaPoista