keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Hempeän punaiset vauvanmyssyt

Taas valmistui hempeitä vauvanmyssyjä. Tuo vaaleanpunainen on vähän aiemmin jo tullut valmiiksi mutta en ollut siitä mitään vielä blogannut. Niin paljon riippuu siitä miten paksu tai ohut on lanka niin eri silmukkamäärillä saa aikaiseksi eri kokoisia myssyjä. Tämä norjalaisen vauvanmyssyn ohje on blogista Villakeränen. Siellä on ohje neljään eri kokoon ja lankoja vaihtelemalla tulee varmasti monen kokoista myssyä.

Vaaleanpunainen on niin pieni että on keskoselle sopiva tai nukelle. Marjapuuronpunainen on hiukan isompi. Molemmat neulottu eri silmukkamäärillä, puikoilla ja lankojen paksuudessakin on eroa. Olen hiukan säätänyt ohjeessa olevaa päälaen kavennusta ettei tullut liian suippo myssy. Dropsin Baby Merino on 100% merinovillaa ja tummempi lanka jotain nimetöntä merino/alpakkaa. Kumpikin lanka ihoystävällistä ettei pistele herkempääkään ihoa.

Vaaleanpunainen myssy painaa vain 20g ja neulottu 2½:n puikoilla. Marjapuuromyssy 24g ja neulottu 3:n puikoilla. Ei suurta eroa kulutuksessa mutta tummempi lanka on kevyempää alpakan johdosta. Näitä on kiva neuloa jos ei ole muuta mielessä ja kirjoneuleen välissä hyvinkin rentouttavaa.

1 kommentti: