lauantai 24. lokakuuta 2020

Siskoni mun kakkoset

 Vaikka ensimmästä paria Niina Laitisen suunnittelemia Siskoni mun-sukkia neuloessani ajattelin että yksi pari riittää niin piti sitten toinenkin vielä neuloa. Tämä pari tuotti alkuun vähän harmaita hiuksia lisää kun sukkien saajalla on hyvin kehittyneet pohkeet ja se tarkoitti sitä että ohjeen mukaisia lankoja ei voinut ajatellakaan. Selasin Niinan Taimitarha-sivustoa facebookissa ja siellä oli useat sukat neulottu Nalle-langoista. 

Harvemmin ostan itselleni Nalle-lankoja kun se on mielestäni liian paksua. Neulon enemmän ohuemmista mutta joskus on tullut jotain Nallekeriä jemmattua ja niin löytyi yksi kerä Nalle Taikaa. Tässä oli kuitenkin vähän pidemmät värijuoksut ettei tullut yhtä suttua kaikki perhoset. Eikä tuo lopputulos ollutkaan mikään paha.

Aika tuurilla lisäsin ohjeen alkusilmukkamäärään 18s jonka sijoitin keskelle taakse sukkaan. Olisi ollut liian iso työ alkaa piirrellä paperille kaikkia pieniä kuvioita jokaiselle kerrokselle tuon ylimääräisen silmukkamäärän kohdalle. Lisäsin niitä kuvioita sitten siinä neuloessa ja tiesin heti ettei toiseen sukkaan tule samoihin kohtiin samoja kuvioita. Oli vaan helpompi neuloa ja vaihtaa kuviolangan paikkaa miten silmissä näytti sopivalta. Nämä ylimääräiset silmukat kavensin pois sitten kun ohjeen kavennukset oli jo tehty pohkeen jälkeen. Oikeasti en ehtinyt kaventaa kaikkia ylimääräisiä vaan 8 silmukkaa jäi kantapäähän enemmän mitä ohjeessa. Kantapään ja kiilakavennusten jälkeen silmukkamäärä oli sama mikä ohjeessakin eli sain kavenneltua ne hyvin mallin säilyttäen.

Sukkien saajan pohje on 50cm ja jalan koko 41 mutta hyvin sain suurennettua ohjeesta poiketen ja luulen että sukkien saaja on tyytyväinen kun joululahjapaketistaan nämä löytää. Lankoja kului yhteensä 187g ja neuloin 3 ja 3½:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Upeat!
    Uskomattoman kauniit!
    Olet todella taitava neuloja!🧡

    VastaaPoista
  2. Dinä onnistuit siinä missä moni muu ei, kirjoneuleet paksummalle pohkeelle. Upeat ja saaja varmasti iki-onnellinen.

    VastaaPoista