sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Pari pantaa

Innostuin viime viikonloppuna neulomaan näitä "Kalastajan vaimon-pantoja". Moni tuskaili fb:n neulontaryhmissä sen kääntökohdan kanssa niin piti itsekin alkaa tuskailemaan. Olenhan minä palmikoita vääntänyt tähän ikään useampaankin villapaitaan nuoresta lähtien. Joku vielä mainitsi että kyllä se kääntyy ilman apupuikkoa mutta minä uskallan vänkätä vastaan. Haluaisin senkin ihmeen nähdä niin että kaikki silmukat ovat tallessa, kaikki 28 tai 34.
Ei kai mikään palmikko ohuesta langasta tuota tuskaa mutta paksusta sitäkin enemmän. Muistin että oli muutama kerä oikeinkin paksua lankaa josta en luullut mitään tekeväni. No tähän tarkoitukseen ne olivat ihan sopivia. Ensin otin tuon oman väriseni langan käsittelyyn ja tottavie jos ei olisi ollut 5:n puikot käsissä niin poikki olisivat menneet ohuemmat tai ainakin taipuneet. Noissa langoissa suositus olikin puikoille 5-6.
Punaiseen laitoin silmukoita 28 ja turkoosiin vain 20. Turkoosi palmikko oli paljon helpompi kääntää kuin punainen. Lankoina ovat ihan erilaiset että sekin vaikutti. Punainen lanka 40% villa/40% akryyli/20% alpakka, perulaista alkuaan. Turkoosi lanka on ihan 100% norjalainen villa, vähän karkeahko mutta ei mitenkään häiritsevän pistelevä otsalla. Mua itseäni kun pistelee yleensä melkein mikä villa vaan.
Pannan takasauma tuotti myös vähän mietintää että miten yhdistää päät toisiinsa. Kun olen niin ihastunut siihen silmukointiin sukkien kärjissä niin tein näissä pannoissakin silmukoimalla yhdistäen. En tiedä tuliko se sauma yhtään siistimpi kuin olisi ommellen tullut mutta näin tein. Ei tuo sauma ainakaan paksu tullut.

Punainen lanka oli 100g:n kerä ja panta painoi 64g. Turkoosia oli 50g:n kerä ja pantaan meni vain 32g. Erilainen lanka molemmissa ja turkoosin pienempi silmukkamäärä aiheuttivat noinkin ison eron langan kulutuksessa. Molemmat neulottu siis 5:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Kauniit pannat.
    ja siistit on takaosa!
    (ompelemalla trikoosta pannan oon kääntäny ;)ja vääntäny:))

    VastaaPoista
  2. Upeita pantoja, mä en tahdo osata pitää kuin yhtä pantaa, Se ei kiristä ja paina hiuksia linttiin. Harvoin pidän sitäkään.

    VastaaPoista