perjantai 15. marraskuuta 2019

Kielo-huivi

Niin oli kiire huivinsaajalla etten ehtinyt ottaa kuvaa valmiina ollenkaan. On vain tuo alkukuva ja siltäosin valmiina että pingotuskuva tuli otettua.

Huivista voisi sanoa että "pitkä ja kaita kuin naisen paita". Tämä on joku sanonta joka on jäänyt mieleen jostain lapsuudesta. Ohje on Nancy Bushin Pitsihuivit neuloen-kirjasta ja sieltä huivi Kielo. Olen saman huivin neulonut ja melkein samanlaisesta langasta ensimmäisen kerran jo vuonna 2012. Silloin vasta harjoittelin niitä nyppyjä joita noissa virolaisissa huiveissa on paljon. Nyt kun osasin homman niin meni paljon helpommalla kuin ensimmäisiä kertoja tehdessä.

Lankana on Zeldan aikoinaan käsinvärjäämä 100% merinovilla, 100g/700m. Zelda aina nimesi langat jotenkin hauskasti ja tämä oli nimeltään "Hulda Huoleton". Olen samasta kerästä neulonut Harunin vuonna 2013 johon meni suunnilleen puolet ja nyt sain käytettyä langan niin loppuun että tähteeksi jäi 1,20m pätkä. Kuvion puolesta ei voinut ihan loppuun neuloa.
Huivissahan neulotaan toinen pää erikseen ja silmukoidaan sitten loppuun. Tämä siksi että päistä tulisi symmetriset. Ohjeessa silmukoidaan neulalla mutta minä osaan paremmin sen puikoilla silmukoimisen. Kokoa huiville tuli 20cm x 130cm ja neuloin 2½: puikoilla.
Huivin saajan ottama kuva vähän eri sävyssä mutta sama huivi. Kerässä oleva on oikea sävy langalle.

3 kommenttia:

  1. onpas nättimalli ja väri ..niin ihana:))

    VastaaPoista
  2. Kaunis huivi, alimmassa kuvassa näkyy kielon kukat hyvin!
    Alempana oli myös kaunis musta huivi :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis huivimalli. Nyppyjen neulominen on hidasta.

    VastaaPoista