lauantai 27. heinäkuuta 2019

Virkattu vyölaukku

Joskus harvoin eksyy käteeni virkkuukoukkukin vaikka ei se oikein tahdo luontua. Kyllä minä olen virkannut isojakin töitä mutta jotenkin tuntuu että puikot ovat sopivammat.
Tämä työ on sellainen jolla oikeasti on käyttöä ainakin näin kesäisin. Lähinnä ajattelin lenkkeilyä ja marjastamista. On minulla nahkainen kaupasta ostettu vyölaukku 90-luvulta mutta se on näin hikisellä ilmalla liian hikinen vaikka ei suurta alaa vyötäröltä viekään.
Tilasin alkuvuodesta kokeeksi Kauneimmat Käsityöt-lehden muutaman numeron. Sopivasti lehdessä 4/2019 oli malli johon langat olen varannut jo muutama vuosi sitten. No en varmaan tätä työtä silloin ajatellut mutta kun näin lehdessä kuvan niin heti välähti että mullahan on juuri sopivat värit virkattavaksi. Kaikki kolme lankaa ovat eri laatua. Lehdessä on siis ohje rannelaukkuun mutta hankala sitä olisi sauvakävelyssä pitää samoin kuin marjametsässä.
Ajattelin kuvan nähtyäni että vyölaukku on kätevämpi. Langat löysin varastostani helposti kun muistin suurinpiirtein millaisessa muovikassissa ne olivat. Sitten vain koukku kauniiseen käteen ja eikun virkkaamaan. Paitsi se etten ymmärrä virkkaussanastoa ja se tyssäsi siihen se ohjeen luku. Ensimmäiset ketjusilmukat osasin ja sitten piti tutkia millainen on puolipylväs. Kokonaisen olisin osannut. Virkkasin sitten ihan silmämääräisesti niitä puolipylväitä ja kun ensimmäinen puolikas näytti sopivan kokoiselta otin toisen puoliskon käsittelyyn. Eiväthän ne puolikkaat sitten loppupeleissä olleet ihan samankokoiset mutta ei haitanne. Olivat ne ulkoreunat sitten kuitenkin suurinpiirtein samoilla silmukkamäärillä kun ei tarvinnut paljoa säätää yhteenvirkatessa.
Vetoketjun ompelin käsin tuossa reunojen vielä aukiollessa. Sitten virkkasin alareunasta kappaleet yhteen ja viimeksi tuon remmisysteemin. Lukon otin jostain kaulanauhasta joita aina pitää säästää kun niitä jostain kotiin siunaantuu. Lankaa meni laukkuun n. 70g ja virkkasin 2½ ja 1½:n koukuilla.

4 kommenttia:

  1. On kivan näköinen ja varmasti kätevä.

    VastaaPoista
  2. Siitä tuli iloisen erilainen vyölaukku ja varmasti kevyenpi käyttää kuin nahkaversio.

    VastaaPoista
  3. Kaunis,erilainen vyölaukku:)
    "katseita keräävä",vesimelooni:))

    VastaaPoista
  4. Tuo on kätevä laukku ja nätti. Jää mukavasti kädet vapaaksi.

    VastaaPoista