perjantai 10. toukokuuta 2019

Sukkia pieneen ja suureen jalkaan

Olin melkein pari viikkoa jokakeväisellä reissullani ystäväni luona. Matkoihin bussilla menee useampia tunteja joita kulutan tietysti neulomalla jotain yksinkertaista mallia. Pientä ja lyhyttä näissäkin. Junasukat ovat kokoa keskonen kun tuo lanka on tosi ohutta ja kakkosen puikoilla neulottavaa. Terä ainoastaan 9cm ja lankaa kului sukkapariin 22g.
Toinen pari sentään kokoa 40 ja lanka sama josta jo yhdet varrettomat sukat neuloin huhtikuussa. Mallihan on tuttu Taina Anttilan "Tennarisukka" jonka ohje on ilmaisena Ravelryssä. Minä kun mielelläni muuntelen ohjetta niin tuli näissäkin virhettä kuviossa enkä viitsinyt purkaa kun ei sitä erota ja tein sillä virheellisellä molemmat sukat. Huono laskupää niin yhdessä kuviossa kolmen rivin sijaan neuloin vain kaksi.
Riittoisaa lankaa niin jäi vielä kerästä tähteeksi 14g kahdesta sukkaparista. Tähän pariin meni lankaa 44g ja neuloin kakkosen puikoilla.

Vielä kolmaskin pari sukkia joka on saanut odottaa valmistumistaan. Tämä on joku testipari viimevuodelta Merja Ojanperälle. Sain yhden sukan jotenkuten valmiiksi ja se yksinäinen odotteli kaveria mutta tuli kuin tulikin valmiiksi. Lanka on Zeldan muutaman vuoden takaista käsinvärjättyä 80% merino/20%polyamidi. Langan nimi on "Teeruusu" ja 100g/400m. Sukkapariin meni lankaa 71g ja neuloin 2½:n puikoilla.

1 kommentti: