keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Hempeän romanttisia kaulureita

Tykkään niin neuloa tätä mallia kauluria vaikka siinä on vastakohtia. Tarkoitan että tuo resori-kaulaosa on tylsää neulottavaa mutta sen kun selättää niin pääsee tuohon pitsiosaan mikä taas on ihanaa neulottavaa.
Tämä vaaleanpunainen on Dropsin BabyAlpaca 70%/silkkiä 30%. Ensimmäinen tällä mallilla neulomani oli samaa lankaa ja on ollut käytössä joka talvi omassa kaulassa. Vaikka langan pitäisi olla pistelemätöntä niin kyllä tuo kaula vaan on niin herkkä että vähän tuntuu pistelyä. Muutaman pesukerran jälkeen kyllä häviää pistely. Lankaa meni 72g ja neulottu 2½:n pyöröllä.
Vaikka olen 70-luvun jälkeen ollut sitä mieltä ettei akryylilankaa mun puikoille niin välillä täytyy pyörtää lupaukset. Tämä Ipana-langasta neulottu on sitten kaulalle ystävällinen kun ei pistele ollenkaan. Lämpimyydestä en osaa sanoa sitten mitään. Siksi en ainakaan lapsille mielelläni neulo 100% akryylistä mitään mutta tämä lankakin oli noita tutulta saatuja jotka jatkojalostan eteenpäin. Kun kerä oli vajaa niin yritin käyttää kuitenkin kokonaan ja onnistuin aika hyvin. Reunimmaisesta kerroksesta jäi vajaaksi noin 10cm:n pätkä mutta ei sitä äkkiä huomaa. Eikä ollut mitään samankaltaista lankaa joten se jäi sitten vajaaksi. Kerässä oli lankaa 40g ja neuloin 2½:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Viimeistään jos vähä hikoilee, niin kaulaa pistelee. Kyl akryylilläkin on paikkansa :)
    Kauniita kaulureita. Teiän suvulla on kaikilla kaulurit kaulassa kun tapaatte ;D Kun on kiva malli, niin sitä toistaa ihan ilokseen.

    VastaaPoista
  2. kaunis malli,hempeän romanttinen :)

    VastaaPoista