maanantai 1. huhtikuuta 2019

Merinovillaa kaulan suojaksi

Vaikka en oikeastaan tykkää tehdä samaa mallia montaa perätysten niin tässä kaulurissa se ei pidä paikkaansa. En ole vielä kyllästynyt ja aina silloin tällöin tulee mieleen lankaa etsiessäni omasta varastostani että tämähän olisikin hyvä lanka kauluriksi. Niinkuin tässä Dropsin 100% luonnonvalkoisessa merinovillassa. On ihana neuloa eikä pistele kaulaa.
Malli on alkujaan Pinterestistä eikä siinä ollut kuin venäläinen ohje. Selvä mallipiirros mutta muutama merkki tuotti alkuun pään raapimista. Joku oli kuitenkin suomentanut merkkien selitykset ja sain ne itselleni talteen. Lankaa meni tasan 50g ja neuloin kauluriosan 3:n sukkapuikoilla ja pitsin 3:n pyöröllä.
Olen oppinut ottamaan jonkun pienen neulottavan mukaan melkein mihin vain että jos tulee odottelua niin ei käy aika pitkäksi. (En kuulu siihen ikäluokkaan että pitäisi puhelin kaivaa heti käteen ja sitä räplätä.) Näistä tuli vaan puoliksi junasukat kun jätin terän päällisen ilman niitä nurjia kerroksia. Mahtuu paremmin kenkiinkin. Sukan terä on 12cm eli ei ihan vastasyntyneen koko. Tämäkin lanka vanhaa Novitan 100% merinovillaa ja kulutus sukkapariin 30g ja neuloin 2:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Kaunis kauluri. Olen useasti ihaillut tuota mallia, mutta se ohje .. en ole uskoltautunut kokeilemaan, minun taidoilla menisin metsään =(

    VastaaPoista