keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Lyhytvartiset kesäsukat

Kesä se sieltä tulee niin sukatkin riittävät lyhyemmällä varrella eikä tarvi olla kokonaan villaa. Tämän langan ostin muistaakseni jo viimekeväänä tuosta paikallisesta Susun kaupasta. Ensimmäistä sukkaa olin aloittanut jo viimevuoden puolella ja ihan yksinkertaista eli perussukkaa. Varmaan jossain odottelusukkana neulottu. Nyt tässä pähkäillessä että mitä seuraavaksi puikoille niin päätin neuloa parin valmiiksi.
Aika haaleat sävyt langassa. Ei oikein mun mieleen kun tykkään itse kirkkaammista sävyistä. Josko ne paikkansa löytäisivät jonkun jaloista. Kun vielä sovittaessani omiin jalkoihin tuntui että olisivat saaneet olla terästä vähän pitemmät. Voihan se olla kun kastelee niin saa pituutta lisää kun tuota leveyttä on mun jalkaan muutaman silmukan liikaa. Aina kun on uusi lanka josta ei ole neulonut niin täytyy vähän arvaamalla laittaa silmukkamäärät. Puuvilla kun muutenkin käyttäytyy eritavalla kuin villa.
Tässä langassa on puuvilla 41%/villa 39%/polyamidi 13% ja polyesteri 7%. Lanka on aika kierteistä ja tuo polyesteri antaa sille kuminauhamaisen tunnon. Vartta on tosiaan niin lyhyt pätkä että pysyvätköhän jalassa ollenkaan. Tuo ristiinvahvistettu kantapää tulee mielestäni lyhyempi kuin se normaali suoravakoinen. Ranskalainen kantapää johon ei tullut vahvistettua ollenkaan kantapään alle. Kärjen tein spiraalikavennuksilla. Tykkään tuollaisesta pyöreästä muodosta.
Neuloin 2:n puikoilla ja lankaa kului vain 40g eli toiset vielä saisi vähän pitemmällä varrella. Pitäisi aloittaa kärjestä että menisi kerä loppuun. Ei ole se kärkialoitus oikein mun heiniä vaikka olen muutamat sukat niin tehnytkin. Se kantapää aina tökkii vaikka miten olisi ohje silmien edessä. Kai sekin on harjoituksen puutetta.

4 kommenttia:

  1. Kesänilkkikset, tai miksei talvellakin. Väri näyttää ainakin kuvassa kauniilta. Joku varmaan niihin vielä tykästyy :)
    En miäkään tykkää kärkialotuksesta. Kantapäässä on joka kerta vähän tökänny, ohjeesta huolimatta.

    VastaaPoista
  2. ihanat "kesänilkkikset",kauniin väriset:)

    VastaaPoista
  3. Minusta erittäin kauniit ja väritys juuri minun makuuni . Minunkin pitäisi tehdä tällaiset lyhytvartiset puuvillaisena kesäksi. Mutta kun on niin paljon puutarhassa taas hommaa .

    VastaaPoista