perjantai 15. maaliskuuta 2019

Vaunupeitto vauvalle

Tällainen alkujaan vain kirjoneuletestiäni varten aloitettu peitto valmistui vihdoin ja viimein. Mallikuvion löysin Pinterestistä ja kun tykkään kirjoneuleesta niin tottahan se piti laittaa puikoille. Ohjetta ei siis ollut. Vain hihan mallinen ruutupiirros niin siitä laskin silmukkamäärät peitolle.  Viimevuoden puolella aloittelin ja sain melkein valmiiksi mutta sitten jäin pähkäilemään reunuksen tekoa. Olihan siinä joku ajatus pitsisestä reunasta mutta olisi vaatinut laskemista niin jätin hautumaan. Vielä viimeviikollakin kääntelin ja neuloin ja purin. Laitoin pois käsistäni ja tein välillä jotain muuta.
Olin kerännyt reunoista silmukat jo pyöröpuikolle mutta silmukkamäärät eivät ihan täsmänneet eri puolilla. Ei monen silmukan ero ollut mutta en jaksanut alkaa tasaamaan. Neuloin sitten vain helpommalla mahdollisella tavalla eli vuorotellen nurjia ja oikeita kerroksia. Pelkällä oikealla olisi vielä pahemmin reuna kääntynyt keskustaan päin. Kulmiin tein parin silmukan lisäyksiä joka toisella kerroksella. Loppujen lopuksi reunus oli kuitenkin liian pitkä suhteessä kirjoneuleeseen. Pesun jälkeen pingottelin peiton froteepyyhkeen ja telttapatjan päälle. Reunoihin laittelin pitkiä puikkoja reunojen suuntaisesti joista tuo nypyläisyys tuli kuivuessa. Nuppineuloilla kiinnittelin muutamasta kohdin että pysyi suorana.
Nurjalta puolelta
Molemmat langat ovat 100% villaa. Vihreä kirpparilta ostettua käsinvärjättyä ja punaruskea Novita Florica. Laadultaan molemmat samantyylisiä ohkaisia lankoja että kävivät hyvin yhteen. Värit on vähän outoja mutta joku voi hyvinkin tykätä. Lankoja meni yhteensä peittoon 202g ja neuloin kokonaan 4:n pyöröllä. Kokoa peitolle tuli 55cmx85cm. Vähän olisi voinut olla leveämpi ja lyhyempi.

3 kommenttia:

  1. on,on kaunis!!!
    Taitava ,erittäin taitava olet:)))
    Touhukasta:) viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Ompas upea ja suuritöinen! Ei ehkä ihan telkunkatseluneule.
    Ajattelin, että sinul on joku erityinen tarkotus tälle, mutta teitkö siis vain huvin vuoksi, jos joku sattuis tarvimaan?? No joskus on kiva tehä vaan tekemisen ilosta :)

    VastaaPoista