tiistai 12. maaliskuuta 2019

Lapsille sukkia

Välillä näitä mun mielivärien mukavuusalueen ulkopuolella olevia sukkia. Pääasia sentään että saa neuloa pienillä puikoilla. Taas siinäkin on oma muttansa kun langan väri on harmaa ja päivät vielä harmaita niin kaikki on yhtä harmaata. Kun aloitin näitä Adidas-sukkia niin tuntui että ei etene ollenkaan. Vaikka ei aikuisten sukkien mittaiset ole niin kakkosen puikoilla saa kauan neuloa ennenkuin terään pääsee.
Tuota merkkiä en ajatellutkaan neulomalla tehdä kun niin tykkää kirjomisesta. Se tikapuutekniikka ei ole hallussa eikä oikein intarsiakaan. Loppujen lopuksi sain mielestäni kirjomalla onnistumaan ihan hyvin. Tuleehan se aina vähän paksu kun on kaksinkertaisesta neuleesta kyse. Varpaissa harjoittelin raitojen kohdistamista kun sekin homma on hakusessa. Eihän se tuolla jalan alla näy vaikka ei ihan kohdilleen osukaan mutta on yritetty ainakin kohdistaa.
Lankaa meni sukkapariin 60g ja neuloin 2:n puikoilla koko matkan. Terän pituus 20cm. Kantapään tein ristiinvahvistetun ranskalaisen ja vaikka kantalapun reunasta keräsin silmukoita 20 niin siltikin tuntui että lapusta tuli liian matala. Kiilassa ei tahtonut tulla loppua ylimääräisten poiskavennuksissa ollenkaan.
Löytyi tällainen puolijunasukkapari joista en vielä ollut blogannut ollenkaan. Sukkien tilaaja tilasi junasukat pojalleen mutta ehdotin että jos vaan varteen tehtäisiin noita makkaroita ettei paina kengässä. Terän pituus kuitenkin jotain lähemmäs 20cm. Lankaa meni 36g ja nämäkin neulottu 2:n puikoilla.

1 kommentti:

  1. Sievät sukat molemmat.tuo sinivoittoinen ...raikas:).
    kirjoneule tai tuollaiset erikois-jutut ovat kauniita.

    VastaaPoista