keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Mohairista pitsimyssy

Minä kun niin tykkään tuosta pitsin neulomisesta niin tässä taas yksi omasuunnittelumalli. Eihän tällä myssyllä talven viimoissa pärjää mutta näin vielä kun on lämpöasteita niin voi vetäistä päähän jos tarvitsee jotain suojaa että hiukset pysyvät paikallaan tai jos ei ehdi hiuksia pesemään kiireellisessä lähdössä.
Päälaelta aloitettu myssy etenee pitsiliinan mallilla helposti reunaan päin. Sitten kun tuntuu että koko on sopiva niin kaventelee vaan silmukoita pois ja välillä sovittaa. Tässäkin jouduin pari kertaa purkamaan tuossa suoran osuuden alussa kun meinasi vaan tulla liian tiukka. Eipä tuo mohairin purkaminen niin helposti käykään. Ei voi vaan ottaa puikkoja pois ja siitä purkaa eli silmukka kerrallaan takaperin se on mentävä.

Lanka on niin perin ohutta että olisi voinut jo heti alkuun neuloa kaksinkertaisena mutta se on nyt vain ohutta laatua myssy. Lankaa meni vaan 22g ja neuloin 2:n puikoilla. Eihän tuossa kerässä alunperikään ollut lankaa kuin 25g.
Tällä samalla kirjan kansikuvan mallilla olen neulonut jo aiemminkin myssyjä. Jotain muutakin ufoutunutta tuolla kannen mallilla taitaa olla keskeneräisenä. On niin mukava aloittaa jotain mikä putkahtaa päähän ja samantien tulee ajatus jostain toisesta vieläkin ihanammasta mallista. Puran niitä tekeleitä silloin tällöin, en suinkaan roskikseen heitä niinkuin joillakin on tapana.

2 kommenttia:

  1. Näyttää unelmankeveältä. Välillä on hyvä olla hattu ihan vain siksi, että ei jaksa aina pestä hiuksia. Etenkään vapaapäivänä, jos vain piipahtaa jossain.

    VastaaPoista
  2. Ihastuttava huolettomasti otsalle, sivulle tai muutoin tuulen suuntaan liikehtivälle hiuskuontalolle.

    VastaaPoista