keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Jatkoa sytomyssyilyyn

Parittain valmistuvat nyt sytomyssyt. Täytyy antaa puikoille vauhtia kun nyt sellainen buumi on että valmistuu useampikin myssy samaan syssyyn. Joku vuosi menee pelkällä yhdellä myssyllä.
Tuo valepalmikko onkin niin kiva neuloa ja tulee kaunista jälkeä. Langaksi otin tälläkertaa minulle uuden langan. Ihan mukavaa neuloa vaikka koostumus on 65% Premium Micro Acryl, 30% Bambu ja 5% Polyester Elastan. Hiukan kyllä mietitytti kun tuota akryyliä on suurin osa, että miten se sopii hiuksettomaan päähän.
Olen kuullut että joku on tehnyt langoista joissa osa akryyliä ja tämä lanka tuntui jotenkin niin silkkiseltä käteen että päätin ottaa riskin. Tavaksihan ei se tule, olen itse niin puuvillan ja villan suurkuluttaja.
Tämä lanka "soft raggi" on itsessään niin kaunista ettei se oikeastaan vaatisi mitään kuviollista neulosta mutta on jotenkin mielekkäämpää neuloa kuin ihan pelkkää sileää. Tämä jälkimmäinen myssy on neulottu aloittaen päälaelta.
Ohjetta otin tästä kirjasta. Kansikuvassa samalla ohjeella tehty liina kuin tämä neulomani myssy. Kun pienen liinan mallikuvio loppui niin silmukoita olikin tarpeeksi ja jatkoin loppuosan omalla ohjeella.
Lankaa oli 100g ja se jakautui melkein puoliksi. Valepalmikkomyssy 48g ja toinen 50g. Neulottu 3:n puikoilla ja  lankaa jäi tähteeksi metrin verran vaikka yritin tarkkaan neuloa.

5 kommenttia:

  1. Kauniita myssyjä ja hyvään tarkoitukseen :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit myssyt hienolla idealla.

    VastaaPoista
  3. En olis ikinä keksinyt lempiliinasta soveltaa myssyä! Kivan myssyn osasitkin tehdä. Tuota liinaa olen isona ja pienenä tehnyt usean. Kirjasta valmistui just kaksi pienen pientä pääsiäisliinaa. Siispä: hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle!

    VastaaPoista