perjantai 24. maaliskuuta 2017

Sytomyssypari

Hitaasti mutta varmasti tulee valmista. Nämä myssyt tosiaan valmistuivat melkein valmiiksi reissussani mutta kun en ollut varannut kuin yhden kerän molempia lankoja mukaani, niin keskenhän ne loppuivat. Molempia lankoja oli kyllä kotona että nyt sain lopeteltua myssyt.
Oranssin myssyn kerä oli vajaa, varmaan edellinen omistaja käyttänyt osan. Olen langan ostanut jo varmaan 10v sitten Turusta jostain kirpparilta. Kyllä vaan marinoituneet langatkin paikkansa löytää kun aikaa antaa. Tämä lanka on Suvivuokko nimeltään ja sisältää 75% puuvillaa/25% pellavaa.
Vaaleanpunainen lanka on Anttilasta aikoinaan hamstrattua alennusmyynnistä vielä markka-aikaan. Las Palmas nimeltään, 70% puuvillaa/30% viskoosia. Aika hankalaa neulottavaa kun tahtoi se viskoosisäie jäädä aina kyydistä pois.
Molemmat myssyt neulottu 3:n puikoilla ja oranssiin meni 47g, vaaleanpunaiseen 57g. Mallikuviot ovat tuttuja ennestään. Oranssi neulottu MalliSari by Piiku-ohjeella ja vaaleanpunaisen ohjeen olen saanut jo vuonna 2010 Susun lankakaupasta. Molemmat ovat varmaan jotain valepalmikoita, toisessa reikä palmikossa, toisessa ei. Helppoja kun ei tarvitse apupuikon kanssa häärätä.

7 kommenttia:

 1. Nättejä palmikoita! Minulla on myös reissukäsityönä sytomyssyjä noin 10 vuotta sitten hankitusta langasta.

  VastaaPoista
 2. Näin se on, lanka ei pilaannu ja käyttöä löytyy kun malttaa odottaa. Kymmenen vuotta sitten en tiennyt mitään sytomyssyistä, mutta muutaman vuoden olen niitä aina materiaalin kohdatessani tehnyt. Ovat juurikin mainio reissukäsityö. Nämä ovat oikein kauniita ja istuvat varmasti hyvin päähän palmikkojensa ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Kauniita myssyjä hyvään tarkoitukseen. Kiva malli.

  VastaaPoista
 4. Kiva myssymalli.
  Aika hurja tuo edellisen postauksen traktori, olisi kiva päästä näkemään se ihan oikeastikin.

  VastaaPoista