lauantai 3. joulukuuta 2016

Harmaat kuin tontun tossut

Jokohan tämä harmaiden tossujen neulominen nyt riittäisi. Välillä täytyy ottaa iloisempaa lankaa puikoille, niin sitten taas jaksaa. En millään totu tuohon langan paksuuteen. Se on aikalailla 7 veljeksen vahvuista ja mulle ihan liian tymäkkää. Se asia täytyy myöntää että valmista tulee vähän nopeammin mutta en siltikään tunnustaudu paksujen lankojen ystäväksi.
Näitä tuli nyt kaksi paria yhteen pötköön. Punnitessani tuota langan kulutusta ei ole kuin parin gramman ero sukkaparissa. Ei näissä tossuissakaan huomaa paljon mitään eroa vaikka ekat neuloin 2½:n puikoilla ja toiset 3:n. Ekat on pienempään jalkaa ja toiset pari numeroa isompaan. Pienempiin meni lankaa 86g ja isompiin 88g.
Loppupläjäys: tällaisiksi kuivuvat ne omenasiivut kun viikon ovat tuolla lämpimässä varastossa. Jos alunperin leikkaa liian ohueksi niin putoavat pois noista raoista. Saa alunperin olla 1cm paksuja tai vähän ylikin. Jokatoiseen riviin kun laittaa limittäin niin kuivina luulisi että joku on käynyt syömässä niitä. Tulee hyvää karkinkorviketta vaikka en niitä syökään. Kaurapuuron sekaan kun laittaa ja antaa vähänaikaa vetäytyä, niin maistuu puuro tosi hyvältä.

3 kommenttia:

  1. Ihanta töppöset, meilläkin on kuivattu omenoita.
    Vielä ei aivan ole kuivia. Meillä on sellanen omenapora, sillä tulee kätevästi siivut. Onko sulla sellainen ?

    VastaaPoista