perjantai 11. marraskuuta 2016

Useampi pari lehtitossuja

Samalla sukkamallilla jatkan, vain lankatyyppi on muuttunut. Kädet eivät tykkää näin paksuista langoista mitä näihin sukkiin olen käyttänyt. Erilaista vääntämistä kuin ohuiden lankojen kanssa. Neuloin silti 2½:n puikoilla vaikka suositus olisi ollut jotain 3½:n luokkaa. Tuli aika tiivistä neulosta, suoraansanoen jumpuraa. No eipä mene varpaat heti läpi silmukoista.
Kahdet sukat neuloin valkoisesta Novitan Sukkis-langasta jossa on 40% villa/35% akryyli/25% polyamidi. Melkein samankokoiset, 85g ja 86g. Vaikka en itse oikein tykkää akryylilangoista niin kyllä tuossa langassa se ei tuntunut pahalta. Päinvastoin tuntu oli jotenkin silkkimäinen eikä varmasti pistele herkintäkään jalkaa.
Harmaissa sukissa ei erotu oikein mikään kuvio kunnolla. Lankana näissä K-Citymarketin tarjouslanka lokakuulta. En tuosta muuten olisi ollut edes kiinnostunut mutta Puikkomaisteri kehotti neulojia hakemaan hyvää italialaista sukkalankaa. Meidän "cittarissa" ei ollut kovin laajaa valikoimaa. Muistaakseni valkoista, mustaa ja kahta harmaata.
Koostumus tässä langassa on 75% villa/25% polyamidi. Sukkapariin meni 88g lankaa.
Tuossa nauhassa on yksi juttu johon lankean melkein joka nauhassa. Kun olen saanut neulottua i-cordina nauhan, niin jatkan sen toiseen päähän tuon lehden. Kun oikein toimessani neulon niin aloitan sitä toisen pään lehteäkin samantien. No eihän se millään onnistu niin että molemmissa päissä on lehti. Olen pujotellut hakaneulan kanssa nauhan sukanvarteen ihan vain silmukoiden rei'istä ja hyvä kun nauha mahtuu. Miten siis tuo lehti? Ei niin millään. Sitten vasta se toisen pään lehti poimien silmukat siitä nauhan päästä.

3 kommenttia: