perjantai 18. marraskuuta 2016

Maikell-pitsihuivi

Joskus vaan kestää jonkun työn saaminen esittelykuntoon. Tämä huivikin oli valmiina varmaan jo yli kuukauden mutta kun selkäni oli niin kipeä että siihen vedoten jätin pingotttamisen tulevaan aikaan.
Yhtenä iltana sitten päätin että nyt on se aika. Eihän tuossa huivissakaan sitä nuppineulojen laittamista ihan kauheasti ollut kun pujottelin suoria pitkiä puikkoja reunoihin. Vaati se silti jonkunmoista könyämistä lattialla ennenkuin reunat olivat suorassa.
Jotenkin olen alkanut tykkäämään noiden nyppyjen neulomisesta. Vaikka onhan siinä vaikeutta ihan tarpeeksi. Eri langoista onnistuu eritavalla. Jossain langassa olen käyttänyt apuvälineinä jopa parsineulaa ja virkkuukoukkua. Tämä lanka taisi sentään taipua pelkillä puikoilla.
Ohjeessa huivin reuna neulotaan irrallisena ja ommellaan sitten kiinni reunaan. Minä tein taas omalla tavallani eli keräsin silmukat reunasta pitkälle pyöröpuikolle ja neuloin siitä suoraan. Eihän tätä varmaan saisi kutsua Haapsaluhuiviksi kun en neulonut perinteisesti.
Lankana on siis ohuen ohut 1400m/100g 100% villalanka ja neuloin muistaakseni 3:n puikoilla. Lankaa meni 63g ja kokoa huiville tuli pingotuksen jälkeen 55cmx115cm.

10 kommenttia: