keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Nukkusukat Alpakasta

Nyt vaihdoin sukan mallia että säilyy mielenkiinto. Tällä kuviolla neulottuja sukkia olen silloin tällöin nähnyt fb:n eri neuleryhmissä ja aina on tehnyt mieli heti etsiä ohje ja aloittaa sukat. No, viimeviikolla sitten etsin ohjeen ja aloitin.
Lanka on Dropsin Alpakkaa, 100% sellaista että eivät ole mitkään lattialla kävelyyn tarkoitetut. Unisukkina voivat jonkun aikaa kestää. Ihana oli neuloa kun lanka suorastaan soljui sormien läpi. Liukastakin on että täytyy jättää pidemmät pätkät päättelyyn ettei ala purkautumaan. Lankaa meni 58g ja neuloin 2½:n puikoilla.
Ohje tosiaan on Novitan sivuilta, naisten pitkät pitsineulesukat. Minä vaan sovelsin silmukkamäärät lyhyille sukille. En jaksaisi mitään polvisukkia neuloakaan kun olen se hidas, niinkuin aiemminkin olen todennut. Varren aloituksen tein puikko/koukku-yhdistelmällä jota viimevuonna harjoittelin näihin Puikkomaisterin suunnittelemiin sukkiin.
Ensin ajattelin neuloa kantapään vain samalla vanhalla tutulla mutta sitten jatkoinkin samalla kuviolla kuin varsi muutenkin. Vasta kantapään käännöksessä neuloin sitä vahvistettua ja sitäkin niin kauan kuin kiilassa riittää silmukoita kavennettaviksi.
Niin oli mukava malli että eikun toisia puikoille, jollain muulla värillä.

6 kommenttia: