keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kevät- ja syksysukat

Vaihtelu virkistää vaikka ei sitten olisi muusta kyse kuin eri mallilla neulottu sukka. Nämä kaksi paria nyt on taas sillä "Tennarisukan" ohjeella.
Kesäsukkia pukkaa oikein urakalla mutta onhan tässä omaa sakkia senverran että siihen uppoaa. Lanka on Regia Fluormania Color ja Susulta näemmä ostettu viime joulukuussa. Ei ehtinyt kerä ihan puolta vuotta marinoitumaan tuolla vaatehuoneessa. Toiset yhtä lyhytvartiset saan vielä neulottua kun sukat painaa vähän alle 50g. Neulottu 2½:n puikoilla ja kärjen kavennusosuus 2:n puikoilla.
Kun on tuota lankavarastoa kertynyt niin melkein aina löytyy vielä sellaista lankaa jota en ennen ole neulonut. Nämä seuraavat sukat on sellaisesta langasta jota en ole testannut. Lang Jawoll Magic ja ihan yksikierteistä on. Muuten on 75% schurwolle ja 25% polyamid. Sukkapariin meni se hitusen alle 50g ja neulottu 2½:n kantikkailla puikoilla, kärki 2:n puikoilla.
Kyselin tuossa pari viikkoa sitten näitä neuloessani mikrotueltani että kelpaako hänelle nämä sukat vaikka ovatkin perin lyhytvartiset. Kelpasi silloin mutta kun hän näki nuo ensinnä tuossa kuvatut "pirtsakat" sukat niin vaihtoi. Vaikka olin nämä jälkimmäiset neulonut hänen vähän suurempaan jalkaansa kuin omani on, niin hyvin mahtuivat nuo ekat sukatkin. Yleensä neulon aina aika kiinteitä sukkia kun ne tahtoo käytössä kuitenkin venyä.
Niin siinä sitten kävi että mulle jäi nämä "syksyn väriset". Saan minä vielä itsellenikin tuosta iloisen värisestä sukat kun puolet on lankaa jäljellä.
Jotakin kivaa huivia tekisi mieli aloittaa mutta ei ole tullut ohjetta vastaan. Tai onhan niitä tuolla tallennettuna vaikka kuinka monta mutta en osaa niistä sopivaa hakea.

9 kommenttia:

 1. Kyllä on ihanan pirteitä sukkia. Noiden pitämisestä tulee hyvälle tuulelle =))

  VastaaPoista
 2. On kyllä tosi kivan näköisiä lyhytvartisia sukkia. Minkälainen kuvio tuossa on päällä? Kiva blogi sinulla muutenkin. Jään mielelläni lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 3. Löysinkin jo linkin sukkien ohjeeseen kun selailin aikaisempia sukkapostauksia. :)

  VastaaPoista
 4. Maltat kutoa kesälläkin, vaan mikä ettei, jos sielläkin on tuhka tiheään sadepäiviä.
  Värit ovat riemastuttavat ja sukkia aina tarvitaan.

  VastaaPoista
 5. Tämmöisenä sade- ja mysrkypäivänä tulle hyvälle mielelle siun sukista!

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat! Nuo värit on niin kauniit :).

  VastaaPoista