maanantai 9. toukokuuta 2016

Tennarisukat

Nyt alankin neulomaan urakalla näitä tennarisukkia kun valmistuvat nopeammin kuin pitempivartiset. Eilen jo suunnittelin että joka päivälle voisi neuloa omansa, eri väreillä.
Ohjehan on Tainan, Käsillään-blogista. Tarpeeksi yksinkertainen ettei tarvitse ohjetta kytätä mutta tulee mukavan näköistä neulosta ihan vaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Silti piti olla tarkkana että silmukat asettuivat oikein. Ei yhden silmukan erhe vielä vieraan silmiin ota mutta kun itse tietää niin sekin pitää korjata jos ei liian montaa kerrosta ole ehtinyt neulomaan.
Lanka on Heritagen sw merino 75%/ nylon 25%, 100g/400m ja näihin meni 51g. Neuloin muuten 2½:n puikoilla mutta kärjen kavennuksen osalle vaihdoin 2:n puikot. Muka tiiviimmän kärjen aikaansaamiseksi mutta ei se tuossa 3cm:n matkalla paljon vaikuttanut. Kärjen silmukoin taas kiinni. Sekin vaatii vielä harjoittelua vaikka niin monet sukat olen sillätapaa päätellyt. Se tietty kireys mutta ei yhtään liian kireällä. Tunsin sormenpäilläni nurjalla puolella että oli tullut joku ihme sauma siihen kärkeen ja sama juttu molemmassa sukassa. Hiukan kun höllensin silmukoita niin vaiva katosi.
Sitten loppuun kuva mun aikoinaan Pärnusta erään hotellin aulasta varastamastani kiinanruusun oksasta joka nyt on jo aika paksurunkoinen. Otin muutaman oksan ja hyvin ovat kasvaneet ja välillä jonkun kukankin jaksavat vääntää silmien iloksi. Olen tuota kerrannaisuutta jaksanut ihmetellä. Tuo kukka on nyt ollut muutaman päivän. Yleensähän kiinanruusun kukka ei kestä kuin yhden vuorokauden. Paljon se nuppuja tiputtelikin ja tuo kukka teki tuloaan monta päivää. Luulinkin että kuivuu paikkaansa kun oli jotenkin sen oloinen. Halkaisija noin 12cm tuolta takaa mitattuna.

7 kommenttia:

 1. Kauniit kesäiset sukat ja sanotaan, että lainattu kukka kasvaa parhaiten =))

  VastaaPoista
 2. Mahtava kukoistus!

  Kivan näköiset sukat. Pitääkin tutustua ohjeeseen.

  VastaaPoista
 3. Kivat kesäsukat ja kiinanruusussa on todella muhkea kukinto.

  VastaaPoista
 4. Kaunis väri tennarisukissasi. Olen yhdet tehnyt, kiva malli kesäsukiksi.

  VastaaPoista
 5. Varrettomat sukat on ihan parhautta kesällä

  VastaaPoista