perjantai 28. elokuuta 2015

Varpaista varteen

Nyt varmaan valmistuu nämäkin sukat kun ei tee mieli olla ulkona. Sataa, sataa ja koko yön on tainnut sataa. Otin viikko takaperin vai oiskohan jo pidempikin aika kun päätin että nyt harjoittelen taas tuota sukkaa varpaista varteen. Tämä punainen pari on päässyt jo melkein loppusuoralle. Ei siinä aloituksessa mitään ongelmaa olekaan mutta kun pääsen siihen kohtaan kuin normisukassa kiilakavennus loppuu, niin jo alkaa vauhti hidastua.
Olenhan minä muutaman parin neulonut "väärinpäin", mutta siksi harvoin että se muistiin jäisi. Ohjeita löytyy kirjoista ja täältä netistäkin kun vaan jaksaa hakea. Terän pituuden määrittäminen on minulla hakusessa. Nyt kun on näissä sukissa lanka mun normilankaani paksumpaa, niin jo tökkii. Puikkosuosituskin oli 5 mutta vaihdoin sovinnolla numeroon 3. Olisi tuolla isommalla koolla tullut varmaan aika kärpäsverkkoa.
Nyt kun oli ne hellepäivät, niin oltiin iltaisin korjaamassa kattoa ukkoni äidin kotipaikalla. Eihän minusta ole katolle kiipeämään kun pelottaa niin korkealla mutta jotain pientä avustusta siinä pystyin tekemään. No suurimman osan ajasta käytin näiden tilkkujen neulontaan. Saa kokeilla kaikkia löydettyjä kauniita pitsi- ja palmikkomalleja. Semmoinen kiva välipalatyö. Jospa noista joskus jonkun tilkkupeiton saisi. Vähän ovat eri kokoisia vaikka samoilla silmukkamäärillä tehty.

5 kommenttia:

 1. Nätit sukat tulossa. Olen neulonut monia sukkia varpaista varteen enkä ole vieläkään löytänyt mieleistä kantapäätä. Puhumattakaan siitä, että oppisin jonkun niistä ulkoa :D

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat tulossa. Minustakin varpaista-varteen sukissa vaikeinta on saada sopiva terän pituus.

  Blogissani olisi sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
 3. Minullekin tuo sukkien tekeminen varpaista varteen on lähes täyttä hepreaa vaikka muutamat sukat olen sillä tavoin tehnyt. Viime aikoina on kyllä ollut mielessä, että se tapa pitäisi opetella kunnolla, että voisi noita jämälankasukkia tehdessä sitä käyttää. Voisi tehdä varret niin pitkiksi, ettei jää pieniä nyttösiä kuten tahtoo muuten jäädä. Kai senkin oppii, kunhan riittävästi harjoittelee, mutta se aloittaminen... ;)

  VastaaPoista
 4. Varpaista varteen tehtynä sukat on minustakin melkoisen työläät, joitakin olen tehnyt mutten yhtään tykästynyt siihen tapaan.
  Tilkuista tuleekin varmasti hauska peitto kun jokainen pala on erilainen :)

  VastaaPoista
 5. Kerran olen tuota tapaa neuloa sukkia kokeillut ja palasin kiltisti siihen vanhaan anoplta opittuun tapaan.
  Neulottu tilkkupeitto kuulostaa ihanalta.

  VastaaPoista