keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Sukat ja sytomyssy

Välillä ei valmistu mitään ja sitten välillä kasaantuu blogattavaa useammastakin valmistuneesta. Nämä sukat nyt ovat olleet valmiit jo viikon verran. Mallikuvion löysin samanaikaisesti Pinterestistä kun odottelin noita lankoja saapuvaksi. Sukantekopäätös syntyi vasta kun molemmat olivat käsissäni, langat sekä ohje. Olisinkohan noista pehmeistä langoista sukkia edes ajatellut jos ei mallikuviossa olisi ollut juuri kaksi samaa sävyä.
Niin, langathan ovat niin ihanan pehmeitä että saa nähdä miten kestävät kulutusta. Onhan tuossa sw-merinon 75% lisäksi 25% nylonia, mutta aika näyttää. Alkuun jouduin taas purkamaan ja monesti. En saanut alkukerroksia niin joustaviksi että olisivat edes mun hoikkaan jalkaani menneet sovinnolla. Aloitin pienellä silmukkamäärällä eli 12s puikolla. No eihän se sitten varressa taas riittänyt että olisi 48s ollut koko määrä. Kuvio on jaollinen 12:sta, joten lisäsin silmukoita tasaisesti sen 12 eli tuli viisi mallikertaa. Sitten taas pähkäilin että miten jaan silmukat ja kuvion kantapään kohdalla.
Kirjoneule tahtoo minulla tulla aina liian tiukkaa kun täytyy kiristellä lankoja ettei jää liian löysiä silmukoita. Aloitin varren siis 2½:n puikoilla ja vaihdoin kolmosiin kirjoneuleen alettua. Kantapäässä tuntui että on vaan niin tiukkaa ettei tahdo saada kantapäätä läpi. Ekassa sukassa vaihdoin vielä kantapään jälkeen 3½:n puikot mutta kun mittailin vartta ja terää, niin tuntui että tein tiukempaa isommilla puikoilla. Toisessa sukassa en sitten vaihtanut enää niitä suurempia ja ihan samankokoiset sukat tuli. Painoa parilla 70g. Kärkikavennukseen vaihdoin taas 2½:n puikot kun on yksinkertainen lanka.

Mallikuvio oli kauniimpi silmissäni kuin valmis sukka. Helppo tämä muuten oli neuloa kun sai neuloa aina kaksi kerrosta samaa ja välillä neljäkin.

Silloin talvella kun oli se ystävänpäiväsytomyssytempaus, niin en saanut kuin yhden myssyn aikaiseksi. Vietyäni sen Susulle, sain taas lahjoituslankaa, Roosanauha-sukkalankaa vyyhdin. Tähän myssyyn meni 36g, joten saan tehtyä siitä vyyhdistä vielä toisenkin myssyn tai sukat. Sitten on joitain keränloppuja, joita olen kuskaillut edestakaisin Susulle ja saanut lisää samanlaisia. Ne odottaa tuolla yhdistymistään. Ovat niin eri laatuja etten äkkiä osaa niitä samaan myssyyn laittaa.
Iski tuolla fb:n puolella taas niin kovan manian. Joku oli löytänyt jostain kauniin kukkakuvion, mistä oli oikein videokin nähtävillä. Siinä neulottiin taas sillä amerikkalaisella heittotyylillä. Siitä samasta kukkasenteosta on nyt suomenkielinen selvä video tehtynä ja se nyt nakittaa monia, itseni mukaanlukien. En kaikkia uutuuksia edes viitsi koittaa mutta tämä kukkakuvio iski kuin metrinen halko.
Ei tämäkään myssy ennen valmistunut kuin ensin piti tehdä yksi koevedos, pieni nukenmyssy. Purin sen sitten pois kun näin paljonko pitää laittaa silmukoita että mahtuu ihmisen päähän.

8 kommenttia:

 1. Hieno myssy ja kaunis kukkakuvio. Mistahän saisi ohjeen kukkaan?

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Tuota lankaa on kyllä ilo neuloa, mutta oma kokemukseni on, että käytössä tulee nyppyyntymistäkin.

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun nuo sukat on vastaväriset :)

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat. Mulle kolahti tuo eriparisuus :)
  Kiva et roosalanka pääsi puikoille. Myssy on suloinen kuin mikä! Mä komppaan Liisaa, eli mistähän se suomenkielinen kukkaohje mahtais löytyä?

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat ja hauskasti erilaiset, vaikkakin ovat samanlaiset =)

  VastaaPoista