lauantai 28. kesäkuuta 2014

Sukka poikineen

Nyt tulee esittelyyn sukkapareja vähän enemmän kuin vain yksi. Siellä Itä-Suomen lomapaikassani sain vähän enemmän aikaiseksi kuin kotona ollessa saan.
Nämä sukat aloitin junassa mennessäni ja kun sain valmiiksi, piti tietysti heti laittaa jalkaan. Mukavilta tuntuivat ja unohtui kuvata heti tuoreeltaan. No kuvasin sitten muutaman päivän päästä. Mun tuurilla nämä sukat painaa 43g ja jäi siis kahdesta kerästä vielä yli puolet eli 55g tähteeksi. Neuloin 2½:n puikoilla. Ihana lanka tosiaan, villa 60%/bambu 25%/polyamid 15%.
Kun ei omia lankoja ollut paljon mukana, niin neuloin sitten talon emännälle ja pienelle Kerttu-tyttöselle muutamat sukat. Näissä kun ei tarvinnut ohjetta seurata, niin sain jopa jotain aikaiseksi. Langat itsessään ovat jo niin kauniita ettei niitä tarvi millään kuviolla enää lisää kaunistaa. Tarkoitan että noissa erivärisissä langoissa harvoin kuvio tulee esille, joten voi antaa mennä vaan sileällä, niin ei tarvitse enempiä miettiä.
Tuota Regiaa oli kaksi kerää ja olen itselleni merkinnyt että isompiin sukkiin meni 50g ja neulottu 2½:n puikoilla. Pienempiin sukkiin meni 40g, mutta varsi vähän pidempi kuin isoissa, neulottu 2,25:n puikoilla. Tuurilla nuo raidat melkein samoissa kohdin sukissa, vaikka en niitä mitenkään täsmäillyt. Ei tosin olisi harmittanutkaan vaikka eivät olisi raidoittuneet noin hyvin.
Sitten vielä toiset emännän sukat. Yhdestä 50g:n Fabel-kerästä ja raidat kohdalleen. Nämäkin neulottu 2½:n puikoilla ja se mun vakio 12s puikolla eli 48s koko sukkaan. Tykkään itse napakoista sukista, etteivät pyöri jaloissa ja niin tykkäsi ystävänikin.

Nämä tossut onkin sitten vähän toista laatua. Itselleni tein, mutta taitaa mennä myyntiin. Kaunis malli ja tehtynä villalangasta ovat toista maata. Ostin keväällä kirpparilta tätä Puro batik-lankaa kun on niin mun väristä. Olen paljon seurannut fb:n puolella kun naiset kehuvat että miten mukavia sukkia tulee kyseisestä langasta vaikka se onkin ihan akryyliä. En ihan tältä istumalta toisia aio neuloa vaikka miten olisivat kauniit. Tuo mallihan on 5-lehden tossukka ja ohje tehty varmaan jollekin 7V:lle.
Ajattelin vähän pienentää aloitussilmukkamäärää ja siltä osin menikin ihan nappiin, mutta tuon jalanpäällisremmin osalta tuli liian löysä. Minulla kun on matala jalka, niin jää tuo remmi löysälle. Suunnittelin siihen jotain virkattua kukkaakin, mutta jos jollekin saan myytyä, niin aina parempi. Tämä lanka kun ei jousta yhtään, aikalailla puuvillan tuntuista. Lankaa meni 75g ja neuloin 3½:n pyöröillä.

Olen tällä mallilla neulonut ne yhdet huovutetut tossut tuossa kevättalvella.

Juhannuksen jälkeen olen jatkanut sitä vihreäpohjaista Dreambird-huivia, mutta käet niin kohmeessa ettei helpolla valmistu.

11 kommenttia:

 1. Sie oot ollu ahkerana,noin monet todella kauniit sukat olet saanut aikaseksi.
  hauskat nuo tossut.

  VastaaPoista
 2. Voisi todeta, että sukkaa pukkaa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita värejä ja mukavan oloisia sukkapareja.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia,hyvät värit.Minulla sukkapuikot lepotauolla.

  VastaaPoista
 5. Kivoja ja iloisen värisiä sukkia! Tossumalli näyttää hauskalta, mutta akryyliä sukkiin? Omat tassuni valitsisivat ton bambun...

  VastaaPoista
 6. Hienoja sukkia, tänä kesänä niille tuntuu olevan käyttöä, niin on viileä kesä! Kukkatossutkin on kivat :)

  VastaaPoista
 7. Nättejä sukkia ja kauniit ovat tossutkin:)

  VastaaPoista