sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kollaasintekoharjoittelua

Näin sadepäivän iloksi on hyvä tehdä jotain hyödyllistä kun aurinkoisella ilmalla viihtyy ulkona paremmin. Kuvankäsittely on aina kiehtonut minua, mutta kun tuo mikrotukeni on sen yhden kerran tai parikin näyttänyt, niin eihän se ole jäänyt mieleen. Nyt on toinen opettaja kyseessä ja eri ohjelmakin käytössä, niin jospa oikein paneudun asiaan ja yritän tosissani oppia.


Eli itse käytin Pixlr Express-ohjelmaa kun se ei ainakaan toistaiseksi vaadi kirjautumista. Valitsin ensin kuvat, joista haluan kollaasin tehdä. Sitten valitsin ohjelmasta "collage" ja sen jälkeen sain eteeni peruskollaasinpohjan. Pohjaa on kuitenkin mahdollista muuttaa alareunan "layout" -kohdasta, jossa saa kollaasipohjan vaikkapa minun kolmelle kuvalleni.

Kun löysin sopivan pohjan, lisäsin siihen kuvani koneelta painamalla kehikossa olevia plussia. Kuvia voi liikuttaa raahaamalla ja vielä muokatakin erikseen yläkulman siveltimellä. Itsekin halusin jättää taustan isoimmassa kuvassa vähemmälle ja tuoda neulekuvion selvemmin esille, joten poistin kuvasta ylimääräistä reunaa(adjustment -> crop -> apply). Sitten tallensin yläkulman "save" -napista ja palasin kollaasipohjaan.

Muut kuvat olivatkin sellaisenaan nätisti esillä, joten painoin "finished" ja tallensin kollaasin "save" -napista koneelle.

Lopuksi tähän vähän tietoa tuosta myssystä. Lanka, 45%cotton/23%linnen/32%acrylic on lahjoituksena sytomyssykampanjaan saatua Susulta ja tämän yhdenkin myssyn tekoon tarvittiin useampi kuukausi. Sain tämän valmiiksi siellä lomareissullani. Lankaa meni 45g eli jäi taas pieni nyyskäys yli. Neulottu 3:n puikoilla ja mallikuvio otettu kirjasta Neulojan suuri silmukkakirja. Tuttu kuvio, olen tätä ainakin yksissä sukissa käyttänyt.

Niin innostuin leikkimään tuolla kuvankäsittelyohjelmalla että meinaa mennä koko päivä sen kanssa.

7 kommenttia:

 1. Ihana pipo just sopiva kesäiseen käyttöön. Hyvin onnistunut kollaasi

  VastaaPoista
 2. Kuulostat kyllä vakuuttavalta kaikkine termeinesi. Ja myssy tietenkin on hieno. Mikrotukea täälläkin tarvittaisiin. Kaksi vuotta sitten sain opetuksen, miten verkkotiliote tallennetaan oman koneen tiedostoon. Sen jälkeen en olekaan sitä tehnyt. Tänään yritin ja en tietenkään saanut niitä menemään samaan paikkaan, kuin ne vanhat. Hohhoijaa. Tylsää.
  Sensijaan onnistui tuo paperisten tiliotteiden ja muunkin paperin poisheitto 90-luvulta.
  Hauskaa sadepäivän iltaa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Hieno kollaasi ja kiva myssy! Sama se tahtoo olla täälläkin, että kun opetetaan joku uusi asia, niin jos sitä ei tee heti monta kertaa uudestaan ja uudestaan, niin eihän sitä enää huomenna muista. Mutta sinulla on nyt onneksi muistiinpanot täällä, josta voit kurkata. Ja voinpa minäkin kokeilla tuota ohjelmaa, joten kiitos sinulle! Photoshopilla olen tähän asti kollaaseja tehnyt, mutta se on sellainen vanha versio ja hiukan kankea.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä tuosta kuvakollaasi-linkistä :) Jopa ensiyrittämällä opin sitä jo käyttää. Kivan näköinen myssy.

  VastaaPoista
 5. Kivan myssyn olet kutonut. Tällainen ohjelma minulla käytössä, Photoscape (en saanut laitettua linkkiä), ilmainen ja suomenkielinen, vaikuttaa samanlaiselta kuin tuo Pixlr. Mukavaa ajankulua tuo kuvilla leikkiminen:)

  VastaaPoista
 6. Nätti myssykkä ja jos teen kollaasia, tulen täältä kattomaan ohjeen. Olen joskus kokeillu, mut en tosiaan enää muista itekään.

  VastaaPoista
 7. Hieno on kollaasi, kyllä sen opetteluun saa vain kummasti aikaa tuhraantumaan. Minä olen viettänyt sadepäiviä opetellen kasvivärjäystä ... vihdoinkin.
  Kivan näköinen myssy.

  VastaaPoista