lauantai 8. maaliskuuta 2014

Violettia sukanväkerrystä

Sain kuin sainkin ne Dropsin langasta neulomani sukat valmiiksi. Tykkään värityksestä vaikka sukat eivät samaa paria olekaan. Olen niin tottunut noihin eriparisiin, ettei yhtään haittaa.
Yhdestä 50g:n kerästä tuli koko pari ja vähän jäi vielä parsintalankaakin. Loin alkuun 48s. ja neuloin 2½:n puikoilla. Eka sukka painoi 23g ja toinen 24g.   Tuon mallikuvion otin Lesley Stanfieldin kirjasta KAUNEIMMAT Neulemallit. Hain vaan semmosta kuviota että on jaollinen 12 silmukalla. Nopeammin olisi saanut valmiiksi ilman minkäänmoista kuviota mutta tykkään kokeilla erilaisia malleja.
Ompeluhommiakin täytyy välillä tehdä etteivät koneet vallan jämähdä käyttämättä. Tämän tunikankin olin leikannut jo kolme viikkoa takaperin mutta ei vaan meinannut saada ommelluksi. Saumurillahan tuon kokosin, paitsi hihansuut ja helman ompelin käsin. Oli niin vetelää viskoosineulosta että katsoin parhaimmaksi käsinompelun. Leikkasin normaalilla t-paidan kaavalla, niin tuli vähän väljä vaikka kaavassa oli vyötärölläkin kaarevuutta. Minun vartaloni kun on mieluummin suoraa pötköä eli enemmän miesmäinen.
Harvoin kun ompelee, niin ei tahdo niistäkään vähistä tulla mieleisiä. Kirpputorilta melkein löytyy paremmin semmosia pidettäviä. Olen jotenkin kyllästynyt noihin perusmallisiin t-paitoihin kun ne tahtoo pesun jälkeen olla enemmän lyhyt ja leveä-kuosia.
Tänään on siis Naistenpäivä ja meidän hääpäivä. Ukkoni oli torilta ostanut kääretortun ja pullapitkon. Luulin ihan että hän muisti tosiaan nuo molemmat päivät mutta sanoi vaan ostaneensa kun minä valitin viikolla että pullaa tekis mieli, mutta ei ole leipuria talossa. No mitäpä noista, pääasia että osti. Oli ihan oikein rusinapitkoa, vaikka kovin harvassa niitä rusinoita.

Kisukintaat on peukalopäätöstä vaille valmiit mutta mallikädet tulevat kotiin vasta maanantaina. Luulen että joudun jatkamaan silakanruotoa eli ohut lanka vaatii lisää pituutta.

13 kommenttia:

  1. Kivan näköinen paita. Ompelu ei ole munkaan lempipuuhaa. Viimeksi olen ommellut korttiaskartelujen parissa ;-)

    VastaaPoista
  2. Upean väriset sukat ja todella kaunis paita.

    VastaaPoista
  3. Ihanat sukat! Toi väri on minun mieleen. Harvoin tulee ommeltua vaikka sitten saisi asun ihan mittojen mukaan. Onnea hääpäivän johdosta!

    VastaaPoista
  4. Likuvärjätty lanka antaa sukille aivan ihanan värin ja pusero-tunika on kaunis. Niin ja entäs nämä torintuliaiset, maistuisi varmaan monelle! Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  5. Kauniit sukat. Hatunnosto ompelulle!

    VastaaPoista
  6. Kuvio sopii hienosti lankaan. Kauniit sukat!

    VastaaPoista
  7. Kauniin väriset sukat, eikä noissa tarvitse raitoja kohdistaakaan, noin on hyvä. Kiva paita, minäkin ompelin eilen t-paidan:)

    VastaaPoista
  8. Hienoa, kun tavallaan muistettiin, vaikka vähän meni ohi...

    Tykkäsitkö neuloa sukat tuosta langasta? Minä en, mutta lopputulos on kyllä ihana.

    VastaaPoista
  9. Ihanat nuo sukat =))
    Kyllä ne miehetkin osaavat yllättää =))

    VastaaPoista
  10. Nätit sukat! Ja tunikakin on tosi kaunis.

    VastaaPoista