sunnuntai 11. elokuuta 2013

Revontulihuivi ja muuta uhoamista

Nyt se on valmis minun ensimmäinen Revontuli-huivini. Vaikka niin yksinkertaiselta ja helpolta tuntui kun aloitin, niin monta kertaa jouduin purkamaan. Milloin puuttui kavennus, milloin langankierto. Enkä edes katsonut telkkaria neuloessa, kun en muutenkaan katso.
Enpä olisi itsekään uskonut miten kaunis huivi tulee tuosta Vironvillasta. Ei sitä osaa lankavyyhtiä katsoessa kuvitellakaan millainen huivi on valmiina. Kastelin valmiin huivin hiustenhoitoainevedessä kun en omista pyykin huuhteluainetta. Sama vaikutus varmaan molemmissa, ainakin huivi pehmeni huomattavasti. Pingotus olikin helppo nakki verrattuna pitsihuivien pingottamiseen.
Lankaa meni noin 160g ja neuloin vitosen pyöröllä kun ohjeessa oli että suosittelu 5½. Minulla kun ei sattunut olemaan tuota suositusnumeroa, niin ajattelin että koitan puolta numeroa pienemmällä. Oikeasti käsialani on tiukemman sorttinen, joten isommalla puikolla olisi varmaan tullut harvempi ja mennyt enemmän lankaa.

Eipä paljon puutu Africankukkapeitostanikaan, vain peiton ympäri jonkunmoinen reunuskerros. Päädyt jäävät aika lovellisiksi kun en jaksa enää mitään puolikkaita kukkia virkata. Ne pari huivia aion kanssa tässä pingoitella kun olen nyt vauhtiin päässyt noiden keskeneräisten valmistamisessa.

24 kommenttia:

 1. Onpa ihanan värikäs! Minä en ole vielä tehnyt sitä ensimmäistäkään Revontulta, ehkäpä joskus.

  VastaaPoista
 2. Upea! Minäkään en tätä ihanuutta ole saanut tehtyä koskaan :).

  VastaaPoista
 3. Ihana. Tuo on minullakin vielä tekemättä. Saisinkohan koskaan valmiiksikaan noin isotöistä.

  VastaaPoista
 4. Ihanan värinen ja itse huivihan on jo klassikko:)

  VastaaPoista
 5. Ihanan värinen huivi ja tuo revontuli-malli on erittäin kaunis:)

  VastaaPoista
 6. Vau, mitkä värit! :) Vaikka olen aika monta Revontulta nähnyt yhdessä jos toisessakin blogissa, niin tämä kyllä on varmasti upeimmasta päästä! :)

  VastaaPoista
 7. Upea huivi..... nyt muutes muistankin nähneenä tämän jossain facebookryhmässä. Mutta kun en nimeäsi tiennyt, en osannut yhdistää :)

  VastaaPoista
 8. Oi miten kaunis huivi, todellista revontulten loistoa.

  VastaaPoista
 9. On tosiaan upeat värit huivissasi!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanat värit tuossa kauniissa revontulessa =))

  VastaaPoista
 11. Yksi kauneimmista revontuli-huiveista joita olen nähnyt!

  VastaaPoista
 12. Todella hurmaavan kaunis revontuli.

  VastaaPoista
 13. Huikean kaunis huivi.. on oikea silmänilo♥

  VastaaPoista
 14. Upea! Itekin olen neulonu vironvillasta Revontulia ihan vaan nähdäkseni, millanen huivi mistäkin vyyhdestä syntyy. Aina se on oikeastaan yllätys, vaikka sitä kerää onkin katellu.

  VastaaPoista
 15. Hienon hieno huivi ja väritys. Minulla ei ollut vironvillaa pitkiin aikoihin...

  VastaaPoista
 16. Aivan ihania neulomuksia sinulla täällä. Ja tuo Revontulihivi on kyllä valloittava! Minullakin olisi yksi huivilanka jemmassa ja se sopisi juuri tuohon malliin... hmm, pitäisiköhän tehdä tuolainen. Olin aikonut virkata siitä langasta kukkaympyröitä ja niistä huivin, mutta kun en minäkään ole eoikein virkkausihmisiä.

  VastaaPoista