lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lankojen ja piirakan värjäystä

Teinpä tässä eräänä päivänä männäviikolla rahkapiirakkaa ja värjäilin siinä samanaikaisesti noita pieniä lankanöttösiä. Kaivelin jostain pussinpohjalta saatuja langanloppuja ilman vyötteitä. Ajattelin taas pienesti kokeilla miten se värjäys onnistuu. Yhtään en tiedä mitä laatua lankaa ovat. Paljonko on akryyliä ja paljonko villaa? Nuo vasemmassa reunassa olevat tummemmat ovat pohjalangaltaan harmaita.
Käytin näihin värjäyksiin melkein kolme pussia niitä pieniä ja roppasin muutaman lusikallisen tuosta purkista myös vaikka siinä sokeria onkin seassa. Eikä langat tulleet liian sokerisiksi vaikka siitä juttua olikin tuolla edellisessä lankavärjäyksessäni.

Olen niin mieltynyt tuohon punertavaan sävyyn jota Kool-Aid-mansikkajauhe on. Tuo sama purkki oli silloinkin kyseessä kun siitä edellisen kerran kirjoittelin. Monikäyttöistä jauhetta, laitoin aamulla sitä vähän mustikoiden päälle puuroonkin.

Jääkaapissa oli 500g:n purkki maustamatonta rahkaa ja ajattelin sitä mansikalla maustaa. Siis ensin tuli mieleeni että laitan rahkan joukkoon makeaa kaupan mansikkahilloa. Siinä samassa tuli ajatus päähän että laitanpa tuota jauhetta kun se purkki siinä pöydällä oli avoinna.

Vasemmalla paistamaton ja oikealla jo maistipalanen leikattuna. Laitoin rahkaan yhden munan ja vähän perunajauhoja, ettei olisi liian löysää. Eikä sitten ollutkaan.

Siinä samoilla tulilla kiehui värjäykset ja uunissa paistui mansikkarahkapiirakka.

Muistakaapa arvontani!

8 kommenttia:

 1. Todella kivoja värisävyjä. Mukavaahan on vielä se, että samaa juttua voi käyttää syömiseenkin :D

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole pieniä lapsia, mutta tuli mieleeni kävisikö tuo värjäys konsti lapselle jolle ei ruoka oikein maita. Punaista puuroa? Se että mitä kaikkia lisäaineita tuo väri sisältää, se on toinen juttu. Itse olen joskus värjännyt boolia elintarvikeväreillä. Tuo sinun piirakka on kuin iso Bebe-leivos, herkullisen näköinen. Ei tulisi ”tavallisille” (= ei käsityöihmiset) mieleen että värjätään piirakoita, tai ei ainakaan samalla värillä kun neulelankoja värjätään.

  VastaaPoista
 3. Ihania herkkusävyjä, sekä langat että piirakka!

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on monikäyttöistä pulveria :)

  VastaaPoista
 5. Vastustamattoman ihania värejä olet taikonut! Monikäyttöinen kyllä tuo purkkisi. Alkoipa tekemään mieli rahkapiirakkaa...

  VastaaPoista
 6. Tämähän on loistoidea, piirakka ja langat samaan väriin. Tuo kool-aid on kyllä mielenkiintoinen juttu ja sitä pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Ihania värejä olet saanut aikaan.
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista