torstai 28. helmikuuta 2013

Vanhemman tyttären tanssiaispuku

Nyt julkaisen vanhoja asioita, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Silloin kun tämä asia on ollut ajankohtainen, ei minulla ollut vielä omaa blogia.
Tässä puku vielä alkutekijöissään. Apuna silloinen assistentti Viivi-kisu. Jäi sitten kesällä 2007 auton alle, eikä ehtinyt olla meillä kuin vuoden.
Vanhempi tyttömme tanssi vanhojentansseja vuonna 2007. Puku on kolmeosainen ja ihan itte sen tein. Kankaat oli ostettu jo varmaan pari vuotta ennen tapahtumaa ja niin runsaasti että niitä on vieläkin tuolla varastossa. Mallin suunnitteluun tyttö osallistui itse ja kaavat yläosaan otin Moda-lehdestä. Puvun alaosa taisi mennä ilman kaavoja. Piirtelin suoraan kankaalle ja leikkasin.Tyttö olisi halunnut yläosan ilman noita ohuita olkaimia mutta olin itse epävarma pysyykö se päällä ilman niitä. Olisihan se varmaan pysynyt kun ei siinä ollut painona alaosaa. Yläosa siis toppimallia, ohutta satiinia ja edessä pala samettia. Takana vetoketjukiinnitys ja päällä valkoisesta silkkinauhasta ristikko. Olihan siinä saumojen tukena rigileneä, jotka meinasivat tulla saumoista ulos kun en hoksannut laittaa maalarinteippiä niihin päihin. Alaosa kahdesta hameesta. Alempi hame paksumpaa valkoista satiinia ja päälliosa kietaisumallia, ohuempaa satiinia niinkuin esiliinana.

Sitten tämä viimeinen kuva, jossa takki tytön päällä. Se on jo aika museokamaa. Ostin melkein ekoilla palkkarahoilla vuonna 1974 syksyllä Tampereelta. Tummanvihreää mokkaa tikkivuorilla, kaulus jotain aitoa turkista ja takki Satanahka Oy:n valmistama. Sopi niin hyvin tuon puvun kanssa kun oli samaa vihreää.

On se muoti kuudessa vuodessakin muuttunut. Silloin oli muutamalla tytöllä vannehame kun nyt tänävuonna oli muutamalla tytöllä hame ilman vannetta. Katselin tuossa eräänä iltana kuvia jotka oli otettu silloin vuonna 2007 vanhojentansseista.

14 kommenttia:

 1. Aivan mahdottoman upea! Olet sinä taitava:)

  VastaaPoista
 2. Puvun etumus näkyy nyt hyvin ja kukka hiuksissa kivasti samaa sävyä. Takki näkyy nyt myös paremmin. Kaunis koko setti.

  VastaaPoista
 3. Kuvat ovat mukava juttu. Varsin kunnioitettava suoritus hieno juhlapuku.
  Opettelen parhaillaan käyttämään tietokonelaseja ja vihdoin näkee muutta teksti pakkaa olemaan vinoa. Jospa nämä silmät tottuvat näihin glaseihin.

  Keväisen kirkasta viikoloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. On se kaunis! Ja tuo uniikkitakki, vau! Kyllä äideille on sellaiset tapahtumat yhtä tärkeät ja jännittävät kuin tyttärillekin. Minäkin tein omalleni itse mekon ja tyytyväisiä olimme!

  VastaaPoista
 5. Johan onkin upea puku neidolla. . Olet kätevä, minä teetin vieraalla omien tyttärien mekot, en edes uskaltanut yrittää.

  VastaaPoista
 6. Todella upea puku ja asukokonaisuus! Olet taitava!

  VastaaPoista
 7. ...ja hiuskoriste ja pussukka kruunaavat koko juhlapuvun!

  VastaaPoista
 8. Upean puvun olet ommellut! Hyvä sinä!

  VastaaPoista