lauantai 2. maaliskuuta 2024

Neulatyyny hiuksista

Monivuotisen hiusten säästämisen tuloksena syntyi neulatyyny. Olen nähnyt kun ihmiset ovat tehneet kauniita neulatyynyjä kahvikuppeihin. Minulla on aina ollut huono hiustenkasvu mutta kun vuosia kerää aina kammatut hiukset talteen niin saa niitä senverran että yhden neulatyynyn saa aikaiseksi. Ei löytynyt meidän huushollista rikkinäisiä ruusukuppeja joten piti tehdä se varastosta löytyneestä sokeriastiasta. Sokeriastia on lyijylasia josta olen joskus kuullut että olisi myrkyllistä. Eikä muutenkaan tulisi mieleeni laittaa astiaan mitään syötävää vaikka kaunis onkin. 

Facen puolella moni oli sitä mieltä että liian kallis astia neulatyynyn alustaksi. Mieheni katsoi Tori.fi ja siellä oli että moinen astia maksaa n. 10-25€. Ei se minusta hirveän kallis uhraus ollut. Tuossa astia on näkyvillä päivittäin ja voin ihastella että onpa kaunis neulatyyny. Vaihtoehtona että sokeriastia on käyttämättömänä jossain kaapin perillä. 

Nuorempi tyttömme oli tehnyt edellisen paljon käytössä olleen päärynänmallisen neulatyynyn alaluokilla koulussa mutta pääliosa oli jotain huonoa kangasta joka sitten hajosi aikojen kuluessa melkein itsestään. Yli 25v kuitenkin käytössä vaikka ei joka viikkokaan mutta tuli käyttönsä päähän. Olipa aika kaivelu tuolta vanukasasta että löytyi kaikki hengettömät nuppineulat ja silmäneulat joissa ei ollut lankaa päässä.

3 kommenttia:

  1. Minusta astiat on käyttöön ja tosi fiksua keksiä uusi ja tarpeellinen kohde.

    VastaaPoista
  2. Ompelijaäitini on aina ollut sitä mieltä, että hius on paras neulatyynyn täyte, neulat pysyvät terävinä. Vanu tylsyttää neuloja T Saukkis

    VastaaPoista
  3. Luovaa kokeilua pitää olla! Ja sinulla oli suuri tarve neulatyynylle, kun vanha ehti posahtaa 😺 t. Sartsa

    VastaaPoista