sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Kaksinkertaiset ja yksinkertaiset sukat

Tässä sukkaparissa ei paljon tarvinnut päätä vaivata kun kuvio on niin yksinkertainen. Mallikuvio löydetty Pinterestistä ihan vain hakemalla kirjoneulekuvioita. Tuli aika jämäkät sukat vaikka kuvio-osassa käytinkin noita 3:n puikkoja.

Ihan perussukat muuten ja kantapää ranskalainen ristiinvahvistettu. Tykkään tuosta kantapäästä kun se sopii paremmin jalan malliin. Kantalapun reunassa ainaoikein kerroksia jonka reunasta on helppo kerätä silmukat eikä jää mitään reikiä. Kärjessä leveä nauhakavennus vaikka en ihan tyytyväinen ole tuohon värien järjestykseen. Lankojen yhteiskulutus 65g. Resorit neulottu 2½:n puikoilla ja muuten 3:n puikoilla.

Välillä tekee mieli neuloa ihan mitä sattuu mieleen tulemaan. Näiden sukkien kuvio on Maria Parry-Jonesin Neulojan suuri silmukkakirjasta. Mallikuvio alas- tai ylöspäin avautuva hirvensarvipalmikko. Aika mitättömän näköinen palmikko mutta kaikkea täytyy kokeilla. Ehkä se ei vaan näy oikein tuossa valkoisessa langassa. Lankaa kului sukkapariin 80g ja neulottu 3:n puikoilla.

1 kommentti:

  1. Säteilevä loisto viestissäsi! Oivaltava, hyvin artikuloitu ja ilo lukea. Kiitos arvokkaan näkökulmasi jakamisesta.

    VastaaPoista